Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Noviteti na Urban Fest-u ove godine

Jovan Živković 28.8.2019. Komentari

Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena Urban Fest održaće se u dvorištu Banovine. Program se sastoji iz deset predstava. Festival će biti otvoren 1. septembra u 20.30 časova, a trajaće do 5. septembra.

Foto: www.playbill.com

Predstave će se održavati u dva termina: od 20.30 i od 22 časa. Prvog dana biće prikazane predstave iz Banjaluke I drvo je reklo nemoj i Porodične priče. Drugog dana na repertoaru će se naći Totovi iz Kragujevca i Noć Helvera iz Novog Sada. Trećeg dana festivala publika će moći da vidi delo Mamin dašak u svemiru grada domaćina Niša, kao i delo iz Belgoroda (Rusija) pod nazivom Gradovi usamljenostiRepertoar će pretposlednjeg dana biti upotpunjen predstavama Garderober Čekaonica za bolje sutra, čiji autori dolaze iz Beograda, odnosno Laktaša. Za poslednji dan festivala ostavljeni su Život moj iz Prištine i Tačka iz Kragujevca. Predstave će se održavati redom kojim su nabrojane.

Program će biti prikazan u dve selekcije: predstave studenata glume sa Akademije dramskih umetnosti i predstave akademskih i omladinskih pozorišta. Sve predstave odabrane su u selekciji Aleksandra Mihajlovića. Novina ove godine je da će posle svake predstave biti organizovani okrugli stolovi, koji će biti otvoreni za sve koji žele da se uključe u razgovor o predstavama, likovima, pozorištu. O nagradama za najbolje odlučuju predsednica žirija Borjana Georgieva, docent na FDU u Sofiji (Bugarska); mr Ivana Savić, scenograf (Niš) i Uroš Milojević, glumac (Niš). Prvi put se uvodi još jedno priznanje − Nagrada okruglog stolaFestval organizuju Studentski kulturni centar Niš i Akademsko pozorište.

Ulaz je besplatan.

kultura,festival,pozorište,urban fest,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.