Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvara se izložba minijaturnih knjiga u Tvrđavi

Emilija Kostić 26.8.2019. Komentari

Samostalna izložba radova grafičke dizajnerke Sanje Dević, pod nazivom Knjiga u minijaturi, biće otvorena 29. avgusta u Tvrđavi. Otvaranje počinje u 20 časova u Salonu 77. 

Foto: www.thewonderofminiatures.home.blog

Izložba obuhvata seriju od 12 ručno rađenih knjiga minijaturnog formata. Među izloženim radovima biće The Book of Life Lessons, kao i džepna knjiga pod nazivom How to Inspire People. Biće prezentovano i delo Connecting in Order to Rebuild, kao i knjiga ilustracija namenjenih deci pod nazivom Children’s Little Treasure Books. Na izložbi će biti predstavljene još tri minijaturne knjige − Basic Kit for Graphic Designers, Fairytales i Berlin Diaries. Osim toga, tu je i knjiga vizuelnih identiteta Visual ID portflio.

Sanja Dević je diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu, a postdiplomske magistarske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju. Do sada je održala 13 samostalnih i preko 50 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada za radove iz domena primenjene umetnosti. Zaposlena je na Fakultetu umetnosti u Nišu, kao docent na Departmanu za primenjene umetnosti, gde predaje predmete Prostorna grafika i Ilustracija.

Ulaz je slobodan.

kultura,izlozba,sanja dević,niška tvrđava,knjiga u minijaturi,knjige,grafički dizajn,fakultet umetnosti u nišu,salon 77,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.