Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Tradicionalno otvoreni Filmski susreti

Aleksandar Đokić 25.8.2019. Komentari

Kao i svake godine, tradicionalno otvaranje Filmskih susreta počelo je predavanjem ključa grada, dodeljivanjem nagrade Pavle Vuisić, poklonom glumaca i vatrometom.

Foto: Sonja Stefanović

Ključeve grada Niša predsednici žirija Neli Mihailović uručio je gradonačelnik Darko Bulatović. Pri primopredaji ključa Nela Mihailović je rekla da je grad pravi čuvar festivala u našoj zemlji i dodala sada već čuvenu rečenicu: Glumci, tvrđava je naša!

Nagrada za izuzetan doprinos glumi u domaćem filmu nazvana po glumcu Pavlu Vuisiću ove godine dodeljena je Gorici Popović. Nagradu je uručio umetnički direktor festivala Vladan Živković. Tokom obraćanja publici Gorica je istakla da je mnogo puta izlazila na nišku pozornicu i da se uvek sa radošću vraćala njoj. Još od prvog filma želela sam da postanem deo ovog filmskog praznika. Ovo je zaista kruna, dragulj karijere i beskrajno se radujem ovoj nagradi, rekla je i dodala da ovo nije tačka, već zapeta u daljem radu. Tradicionalno otvaranje nastavljeno je premijerom filma Delirijum tremens reditelja i scenariste Gorana Markovića, u kome glavnu ulogu igra Tihomir Stanić. Nakon premijere publika je imala priliku da pogleda i film Reži.

DSC_0051.JPG

Foto: Aleksandar Đokić

Žiri ovogodišnjeg festivala, osim predsednice Nele Mihailović, čine Goran Radaković i Tamara Aleksić. Oni će odlučivati o nagradama, među kojima su Gran-pri Naisa, Carica Teodora i Car Konstantin za najbolju žensku i mušku ulogu.U narednim danima, do 30. avgusta, publika će imati prilike da pogleda još 10 filmova koji će biti prikazani u takmičarskom delu i oni će biti u konkurenciji za jednu od osam zvaničnih nagrada ovog festivala.

kultura,izveštaj,Granpri Naisa,otvaranje,film,54 Filmski susreti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.