Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Brojne zanimljivosti i noviteti na ovogodišnjem Sajmu knjiga

Marija Đorđević 17.11.2017. Komentari

Sajam knjiga i grafike pod krilaticom Pohvala knjizi, pedeset i četvrti put, održaće se 22. novembra od 18 časova u Hali Čair. Svečano otvaranje zakazano je za 18 časova, a sajam će trajati do 29. novembra.

Foto: www.facebook.com/niskisajam

Organizator sajma Niški kulutrni centar (NKC) potrudio se i ove godine da dovede naše najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, svih naučnih i tehničkih oblasti. Takođe, biće postavljeni i štandovi sa rečnicima i udžbenicima, izdanjima za decu i antikvarnim knjigama, naučno-popularnim i enciklopedijskim izdanjima. Osim popusta koje su pripremili izdavači, u okviru sajma knjiga održaće se i brojne promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga od strane naših uglednih pisaca, dok će u pratećem programu prvi put biti organizovan i sajam stripa, koji će biti besplatan za posetioce i izlagače.

Sajam će posetiti i posebni gosti − naši najugledniji i najčitaniji pisci, poput Miroslava Tešića, Dejana Stojiljkovića, Zorana Živkovića, Predraga Markovića, Marka Šelića, poznatijeg kao Marčelo, i mnogi drugi. Što se tiče posetilaca, oni će i ove godine moći da osvoje vredne nagrade. Sve što je potrebno jeste da napišu svoje ime i broj telefona na poleđini ulaznice i ubace je u kutiju pri izlasku. Izvlačenje nagrada biće prikazano na Niškoj televiziji dan po zatvaranju sajma.

Cena ulaznice je 120 dinara, dok je za grupne posete učenika i studenata 50 dinara. Od ove godine su uvedene i posebne bibliofilske karte, čiji će komplet za sve dane sajma koštati 400 dinara.

sajam knjiga,nkc,kultura,knjige,grafika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.