Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba Osciliranje u Tvrđavi

Sonja Stefanović 21.8.2019. Komentari

Izložba Osciliranje Nebojše Adamovića, Veljka Vučkovića i Stefana Lukića biće otvorena 22. avgusta u Paviljonu Tvrđave i trajaće do 15. septembra. Početak otvaranja zakazan je za 20 časova.

Foto: www.unsplash.com

Ovi umetnici su do sada realizovali po desetak samostalnih izložbi, uključujući i zajedničke nastupe u Kraljevu, Vrbasu, Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Inđiji. U Nišu su izlagali na izložbama Niš art fondacijeNebojša Adamović je završio osnovne studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je nagrade Miodrag Vujačić Mirski za najbolji crtež. Najčešći motivi na njegovim slikama su delovi lica ili enterijera oličeni u nameštaju različitih stilova i epoha.

Veljko Vučković je master studije završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a trenutno je na doktorskim studijama. Dobitnik je nagrade Momčilo Moma Marković za najbolji crtež malog formata. Za njegova dela karakterističan je uticaj filmske umetnosti. Stefan Lukić je takođe diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a jedan semestar proveo je u Školi lepih umetnosti u Parizu. Dobitnik je nagrade za slikarstvo Fakulteta primenjenih umetnosti.

Ulaz je slobodan.

kultura,izlozba,Osciliranje,tvrđava,umetnost,paviljon,slikarstvo,nebojša adamović,veljko vučković,stefan lukić,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.