Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Konkurs za mlade umetnike svih profila

Tamara Radovanović 13.8.2019. Komentari

Udruženje Štek house raspisalo je konkurs za umetnike svih profila od 15 do 30 godina koji u svojim radovima imaju za temu grad Niš. Rok za prijavu je 15. avgust.

Foto: www.shutterstock.com

Konkursom u okviru projekta Kreativni Niš, koji finansijski podržava Fond za jug Srbije, biće omogućeno da petoro umetnika besplatno predstavi svoje radove u kafiću Dnevna soba. Takođe, biće realizovana i veb-platforma za predstavljanje svojevrsne baze umetnika iz Niša. Najavljen je i okrugli sto, koji će biti održan 29. septembra, a okupiće umetnike iz Niša i okoline, predstavnike iz oblasti kulture, kao i predstavnike izvršne vlasti. Tom prilikom razgovaraće se o tome da li su javne institucije dostupne mladim i neafirmisanim umetnicima.

Fond za jug Srbije nastao je kao rezultat višegodišnjeg rada konzorcijuma organizacija Proaktiv, ENECA, Media i reform centar i drugih, uz finansijsku podršku Fondacije braće Rokfeler. Udruženje Štek house poznato je po projektima Džedajkon open gallery i Štekmovie corner.

Prijave se obavljaju putem imejl adrese . Potrebno je poslati osnovne podatke i nekoliko fotografija koje ilustruju rad umetnika. Izabrani umetnici biće obavešteni već 17. avgusta, a umetnički performansi će biti organizovani od 24. avgusta do 28. septembra ove godine.

kultura,konkurs,umetnici,Niš,pomoć,štek house,udruženje,fond za jug srbije,dnevna soba,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.