Konkurs za mlade umetnike svih profila

Tamara Radovanović 2019.
Komentari

Udruženje Štek house raspisalo je konkurs za umetnike svih profila od 15 do 30 godina koji u svojim radovima imaju za temu grad Niš. Rok za prijavu je 15. avgust.

Foto: www.shutterstock.com

Konkursom u okviru projekta Kreativni Niš, koji finansijski podržava Fond za jug Srbije, biće omogućeno da petoro umetnika besplatno predstavi svoje radove u kafiću Dnevna soba. Takođe, biće realizovana i veb-platforma za predstavljanje svojevrsne baze umetnika iz Niša. Najavljen je i okrugli sto, koji će biti održan 29. septembra, a okupiće umetnike iz Niša i okoline, predstavnike iz oblasti kulture, kao i predstavnike izvršne vlasti. Tom prilikom razgovaraće se o tome da li su javne institucije dostupne mladim i neafirmisanim umetnicima.

Fond za jug Srbije nastao je kao rezultat višegodišnjeg rada konzorcijuma organizacija Proaktiv, ENECA, Media i reform centar i drugih, uz finansijsku podršku Fondacije braće Rokfeler. Udruženje Štek house poznato je po projektima Džedajkon open gallery i Štekmovie corner.

Prijave se obavljaju putem imejl adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Potrebno je poslati osnovne podatke i nekoliko fotografija koje ilustruju rad umetnika. Izabrani umetnici biće obavešteni već 17. avgusta, a umetnički performansi će biti organizovani od 24. avgusta do 28. septembra ove godine.

Ključne reči: kultura , konkurs , umetnici , Niš , pomoć , štek house , udruženje , fond za jug srbije , dnevna soba ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.