Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

U susret Filmskim susretima

Sonja Stefanović 10.8.2019. Komentari

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma počeće 24. i trajati do 30. avgusta. Program ovogodišnjih Filmskih susreta biće prikazivan na Letnjoj pozornici u Tvrđavi i na još nekoliko lokacija u gradu.

Foto: sh.wikipedia.org

Svečano otvaranje ispratiće premijera filmova Delirium tremens i Reži. Drugo veče festivala pratiće filmovi Kralj Petar I, IN MEMORIAM i Koja je ovo država. Filmovi 4 ruže i Teret biće na filmskom platnu trećeg dana festivala. Zatim, 27. avgusta će se održati projekcija Taksi bluza i trilera Psi umiru sami. Za sredu je zakazan film Ajvar kao i O životu i smrti. Šavovi i Pijavice biće prikazani na pretposlednjem danu festivala. Na svečanom zatvaranju prikazaće se pilot epizoda druge sezone serije Senke nad Balkanom. Takođe, prikazaće se dokumentarni film Kude je taj Niš, o legendi Niša Žiki Čokalji, kao i dokumentarno-igrani film Poslednji Yu filmski romantik, o Baji Šaranoviću.

Na Filmskim susretima će i ove godine biti dodeljeno najmanje osam zvaničnih festivalskih nagrada namenjenih domaćim glumcima, uz najmanje dva potencijalna priznanja za uspešne nastupe stranih glumaca u domaćem filmu, kao i čitav niz nezvaničnih festivalskih priznanja.

Cena kompleta ulaznica je 2000 dinara, a pojedinačnih karata, kojih će biti ukoliko ne budu prodati svi kompleti, 400 dinara. Prodaja ulaznica počeće desetak dana pre otvaranja Festivala. Sve informacije u vezi sa programom mogu se naći na sajtu Festivala.

kultura,54 Filmski susreti,festival domaćih filmova,umetnost,glumačka ostvarenja,nagrade,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.