Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Priča o plavom dečaku živi

Sonja Stefanović 13.6.2019. Komentari

Festival Filipovi dani, posvećen prerano preminulom flautisti Filipu Čavari, biće održan od 15. do 19. juna u zgradi Niškog simfonijskog orkestra i na Fakultetu umetnosti. Svi koncerti počinju u 20 časova.

Foto: www.facebook.com/festivalfilipovidani/

Svečano otvaranje festivala, koji se održava četvrti put, biće održano 15. juna u sali Niškog simfonijskog orkestra, nastupom šef–dirigenta Dortmundske filharmonije i Beogradske filharmonije, Gabriela Felca. Sa njim će nastupiti Nikola Ćirić i Jelena Dragnić. Violinistkinja Tijana Milaković nastupiće drugog dana na istom mestu, kao i Nikola Ćirić i Vanja Milaković, koji sviraju harmoniku. Tradicionalni solistički koncert flaute Jelene Jakovljević i Stevana Spalevića održaće se 17. juna na Fakultetu umetnosti. Za četvrti dan zakazan je koncert talenata Muzičke škole u sali Niškog simfonijskog orkestra, dok će Sara Ristić i Vladimir Jelenković nastupiti na klaviru 19. juna na Fakuletu umetnosti.

Grupa maturanata Muzičke škole je 2011. godine posvetila maturski koncert preminulom prijatelju Filipu Čavari. Od tada se svake godine održavaju koncerti u Filipovu čast. Od 2016. godine, oni se izvode u okviru festivala pod nazivom Filipovi dani.

filipovi dani,festival,kultura,filip čavara,niški simfonijski orkestar,Fakultet umetnosti Niš,muzička škola,dečak,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.