Marko Pavlovski: Ulogom u filmu Zaspanka za vojnike ostvario sam dečački san

Aleksandra Ničić 2019.
Komentari

Smeh, priča puna obrta, neobični likovi su samo neke od stvari koje su obeležile premijeru predstave Kneginja od Foli Beržera u Narodnom pozorištu 15. maja. U pitanju je komedija Žorža Fejdoa, a reditelj je Jug Radivojević.

Foto: Marija Janković

Priča s jedne strane odslikava tadašnje parisko društvo, a sa druge život kneginje, koja ne uspeva da odoli zovu pređašnjeg života punog razvrata. Nakon predstave razgovarali smo sa glumcem Markom Pavlovskim, koji tumači lik Šopina.

Kakvi su Vaši utisci sa večerašnje predstave?

Marko: Meni je bilo jako zabavno da radim ovu predstavu. Mislim da je i publici bilo zanimljivo. Zajedno sa Stefanom Mladenovićem smo se trudili da smislimo što interesantnije postupke. Nadam se da se publici dopalo.

Kako je, dakle, izgledao rad na predstavi?

Marko: Izgledalo je radosno, lako, kreativno, duhovito. Mi jedni druge zabavljali. Bilo je jako lepo. Kad je dobra ekipa i kad je lepa energija, to ne bi trebalo da predstavlja problem.

mmmmmm

Glumačka ekipa predstave Kneginja od Foli Beržera; Foto: Marija Janković

Da li možete pronaći sličnosti između lika i Vas privatno?

Marko: Iskreno, ne mogu da se setim kakav sam ja bio u tom periodu. To je bilo mnogo davno. Ipak, mogu reći da nisam bio baš toliko stidljiv i povučen kao što je lik kojeg ja igram.

Ispod površine koju čine smeh i satira skoro uvek se u komedijama krije neka poruka ili kritika. Šta je to što je ovde skriveno?

Marko: Humor nam pomaže da se na lakši način suočimo sa svetom u kome živimo. Ova predstava, što se tiče mog lika, pokazuje neku vrstu odrastanja mladih momaka. Tu je poruka da treba da ostanu pošteni, slatki i da se super zabavljaju.

Gledali smo Vas i u filmu Zaspanka za vojnike. Da li je lepše igrati u filmu ili u pozorištu?

Marko: Nema tu podela. Smatram da ne postoji podela na filmsku i pozorišnu glumu. Gluma je gluma. Ili ti se veruje iz scene i iz kadra ili ti se ne veruje. U principu, sve zavisi od uloge i od ekipe. Nekad mi je draža uloga u pozorištu, nekad na filmu. Što se tiče Zaspanke, to mi je najdraža uloga do sada. Taj film jako volim i jako sam ponosan na obe uloge koje sam radio.

marko 2

Foto: Marija Janković

Kako je, dakle , izgledalo snimanje filma Zaspanka za vojnike?

Marko: Fantastično, zato što je Gaga Antonijević jedan veliki reditelj — ne samo srpski, već i svetski. Bilo je jako uzbudljivo. Meni se ostvario klinački san — da se igram rata. Meni je sada neko platio da se igram rata. Takođe, na setu smo se prelepo zabavljali, igrali puškama i ostvarivali svoje dečačke snove. Bilo je jako zanimljivo, ali i naporno, jer se dva meseca snimalo u eksterijeru. Ja nosim divna iskustva i jedva čekam da ponovo radim sa Gagom.

Pomenuli ste igru. Koliko Vam sama gluma pomaže da se igrate i iskačete iz okvira?

Marko: To je neophodno. Smatram da glumac koji se ne igra, ne radi svoj posao kako valja. Samo iz igre, radosti i htenja da nešto smislimo i uradimo možemo doći do dobrih rezultata. Moraš da se igraš ,bilo da je u pitanju drama ili komedija.

marko 3

Foto: Marija Janković

Da li se bolje snalazite u dramama ili komedijama?

Marko: Ja smatram da sam bolji u dramama, ali publika super reaguje na komedije. Meni je , na primer, komična uloga koju sam odigrao večeras jako draga.

Koji su Vaši dalji planovi?

Marko: Snimaćemo jedan film tokom leta, onda film koji će se snimati najverovatnije u Niškoj banji, odakle sam i ja. To su neki moji ozbiljniji planovi. Jako se radujem svemu što predstoji.

Ključne reči: marko pavlovski , intervju , knjeginja od foli beržera ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.