Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvara se izložba Vibaracije svetlosti

Sonja Stefanović 6.5.2019. Komentari

Izložba Ljiljane Stojanović Vibracije svetlosti biće otvorena u Paviljomu u Tvrđavi u periodu od 7. do 26. maja. Otvaranje izložbe je zakazano za 19 časova.

Foto: Galerija SLU Niš

Ljiljana Slijepčević o ovoj umetnici kaže da u svojim grafičkim tehnikama demonstrira veliko zanatsko umeće i izvođačku kreativnost u postignutoj lirskoj poetičnosti, uz adekvatnu ikoniku i vrhunski senzibilitet za grafičku materiju. U tome često veliki doprinos daje grafička podloga – otisak na ručno rađenom papiru koji ona, najčešće, sama izrađuje; njegova gustina, transparentnost kolorističkih čestica od različitih materija koje ubacuje u pulpu tokom procesa izrade.

Ljiljana Stojanović je diplomirala na Odseku grafike Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu 1979. godine. Završila je postdiplomske studije na Odseku grafike Fakulteta likovnih umetnosti 1982. godine u Beogradu. Članica je ULUS-a od 1980. godine. Članica je i ULUPUDS-a od 2011. godine u zvanju istaknute umetnice. Dobitnica je brojnih nagrada. Dosad je samostalno izlagala pedesetak puta u Beogradu, Kragujevcu, Čačku, Tivtu, Ulcinju, Požarevcu, Inđiji, Jangonu (Mjanmar), od toga u Nišu dva puta, 1986. i 2006.godine.

Ulaz je slobodan.

tvrđava,izložba slika,Vibracije svetlosti,Ljiljana Stojanović,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.