Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Knjiga sa potpuno neočekivanim raspletom

Emilija Živković 28.4.2019. Komentari

  Gospodar senki jedan je od mnogobrojnih trilera italijanskog pisca Donata Karizija i predstavlja pravu poslasticu za obožavaoce misterije.

Foto: Emilija Živković

Radnja se odvija u Rimu i prati živote Markusa, poslednjeg ispovednika, i policajke Sandre Vege. Pet vekova nakon što je papa Lav X izdao poslanicu po kojoj Rim nikada ne sme ostati u mraku, dogodila se nezapamćena oluja tokom koje je grom udario u električnu centralu. Kako bi se problem sanirao, stanovnici Rima su morali da provedu 24 časa bez struje i bilo kakvog signala i tada nastaje haos. Poslednji ispovednik Markus se toga dana budi potpuno nag na potpuno nepoznatom mestu i bez ikakvih sećanja šta je radio proteklih nekoliko dana. Sa druge strane, policajka Sandra Vega, se nakon duge pauze vraća svom poslu agenta i istražuje misteriozno ubistvo koje iza sebe ima mnogo širu pozadinu nego što se čini.

Postoji mesto na kojem svet svetlosti susreće svet tame. Tu se sve događa: u zemlji senki, gde je sve konfuzno nepostojano, nesigurno. On je čuvar koji je postavljen da brani tu granicu. Zato što povremeno poneštno uspeva da prođe... Njegov zadatak je da ga vrati nazad.

Ljubitelje dobrih trilera i neočekivanih zapleta ovo, a i ostala dela Donata Karizija, neće ostaviti ravnodušnima.

knjiga,preporuka,triler,misterija,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.