Neodoljivi filmovi o mačkama koje morate pogledati

Tamara Radovanović 2019.
Komentari

Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na Zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima, a da ne propadne. Tako je govorio Žil Vern. Mnogi legendarni pisci, muzičari, glumci i političari bili su opčinjeni mačkama. Međutim, kada filmskog reditelja kupe mačja elegancija, otmenost i ponos, nastaju ostvarenja koja obožavaju čak i oni koji nisu verni ljubitelji ovih životinja. U nastavku se nalazi lista koja obuhvata neke od najzabavnijih filmova o mačkama. 

Foto: www.imdb.com

That Darn Cat (Mačka na tajnom zadatku)

Peti Rendal (Kristina Riči) ima 16 godina i veoma joj je dosadno u malom gradu u kome živi. Sve će se promeniti kada se jednog dana njen veseli, radoznali mačak vrati kući sa specijalnom ogrlicom koja je važan trag u rešavanju misteriozne otmice. S mladim agentom Kelsom, Peti počinje da prati svoju mačku, kako bi rešila slučaj. Odlična Kristina Riči verno je odglumila buntovnu vlasnicu mačke, a detektivska priča privući će i one gledaoce kojima mala krznena stvorenja i nisu tako zabavna.

wfpgBQ89CgnTv5BsUOJpFq4MZxe

Foto: www.themoviedb.org

The Cat in the Hat (Mačak sa šeširom)

U prekrasnom gradiću Envilju sve je savršeno i šareno. Kuće su predivne, travnjaci pokošeni, a porodice srećne. Međutim, kada jedna mama ostavi sina Konrada i ćerku Seli same kod kuće, male su šanse da će stvari ostati na svom mestu. U kući se iznenada pojavljuje neobično biće — mačak ljudske visine spreman da decu nagovori na svakakve nestašluke. U kući je uskoro nered, a brat i sestra kreću u neponovljivu avanturu s mačkom. Najveća vrednost ovog filma, koji je pre svega namenjen deci, jeste u kreativnosti producenata i majstora specijalnih efekata. Takođe, Majk Mijers sjajno je odglumio nestašnog mačka, a njegove duhovite opaske nasmejaće i starije gledaoce. 

The Cat in the Hat

Foto: www.screencrush.com

Nine Lives (Devet života)

Tom Brend je milijarder i radoholičar, koji je na vrhuncu karijere. Bliži se jedanaesti rođendan njegove ćerke Rebeke, od koje ga je posao mnogo udaljio. Ono što je ona oduvek htela da dobije za rođendan bila je mačka. Tom mrzi mačke, ali odlučuje da ispuni Rebekinu veliku želju, pa odlazi u mističnu prodavnicu sa ekscentričnim vlasnikom Feliksom Perkinsom. Tu kupuje prelepu mačku, zvanu Fazipenc. Međutim, u povratku iz prodavnice ljubimaca događa se nezgoda i Tom postaje zarobljen u telu gospodina Fazipenca. Usvojen od strane svoje porodice, Tom počinje da gleda na svoj život i porodicu drugim očima — mačjim očima

05 030315 the worst live action talking animals movies

Foto: www.askmen.com

Keanu (Kijanu)

Nakon jednog bolnog raskida, u Relov život sasvim slučajno ulazi mala mačka, kojoj on daje ime Kijanu. Kada ova umiljata maca nestane, Rel pada u očaj i odlučuje da da sve od sebe da je pronađe. Sve vreme pomaže mu prijatelj Klarens, a oni uskoro saznaju da je Kijanu sada kod vođa jedne opasne bande. Smatraju da bi najpametniji potez bio da postanu članovi bande kako bi došli do mace, ali najpre moraju da nauče da se ponašaju kao opasni momci, što će dovesti do niza komičnih situacija. U pitanju je parodija na film John Wick, a Kijanu, Rel i Klarens dali su sve od sebe da smeh potraje i nakon odjavne špice.

9AjSRV8RMhHJS3DsnfJcY6CM9xU

Foto: www.themoviedb.org

Grumpy Cat's Worst Christmas Ever (Najgori Božić namrgođene mačke)

Mačka koja je zvezda Instagrama, a koja je zbog svog izgleda nazvana Grumpy Cat, oprobala se i u filmu. Ona živi u prodavnici za kućne ljubimce, zajedno sa raznim drugim životinjama, među kojima je i pas koji pripada skupoj i popularnoj rasi. Kada jednog dana dvojica lopova ukradu ovog psa iz prodavnice, mrzovoljna mačka se udružuje sa devojčicom Kristal kako bi zajedno spasile psa. Kristal i mačka su šokirane zbog činjenice da mogu da komuniciraju jedna sa drugom, pa će taj fenomen pokušati da iskoriste kako bi spasile skupocenog psa. Ovo zabavno ostvarenje, između ostalog, ukazuje i na to da mačke mogu biti veoma dobre i osetljive, koliko god delovale nezainteresovano, namrgođeno i sebično.

5f53398973a542c073322abce035e39e

Foto: www.dailydot.com

Ključne reči: kultura , preporuka nedelje , preporuka filma , mačke , film , priča , cat , žil vern , komedija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.