Jelica Sretenović: Kritika će opstati ali je pitanje da li će imati bilo kakvog uticaja

Sonja Stefanović 2019.
Komentari

Predstava Ko ti dade predstavu? sinoć je izvedena premijerno u Domu vojske. Glumačku ekipu u kojoj su se našli Jelica Sretenović, Zorana Pavić, Igor Lazić i Nenad Škundrić publika je nagradila velikim aplauzom na samom kraju.

Foto: Anastasija Arvai

Ova komedija se na duhovit način bavi aktuelnim problemom promovisanja turbo-folka i marginalnih ličnosti kroz različite rijaliti programe. Predstava je nastala kao nastavak televizijskog kabarea Ko vam dade termin, čiji su autori i voditelji Zorana i Nenad. Publika je mogla da vidi šta se zbiva kada osoba željna popularnosti ima novac a nema talenat. Tekst i režiju predstave potpisuje Semir Gicić. Sa nama je posle izvedenog pozorišnog komada razgovarala glumica ex-jugoslovenskog glumišta Jelica Sretenović, koju će publika najviše pamtiti po ulozi Koke u seriji Bolji život.

Kakve su Vam misli naišle kada ste videli reakciju publike na kraju?

Jelica: Pa, prvo su mi divne misli naišle kada sam videla da je puna sala, što je najveća radost i satisfakcija.  A naravno da je najdivnije kada publika reaguje na ono što radite.

Predstava se bavi kritikom društva, mislite li da ona može sama opstati u društvu ili je neophodno stalno podsećatii ljude na kritiku?

Jelica: Kritika će opstati ali je pitanje da li će imati bilo kakvog uticaja. Mislim da je potrebno stimulisati ljude na kritiku i to uporno treba raditi pa će doći do nekoga. Ova predstava i jeste zanimljiva zbog toga što bi po žanru bila komična satira, jedna vrsta satire. Ona ima svoj značaj jer mi ništa ne ismevamo samo upućujemo.

Zašto ste odlučili da prihvatite ulogu u predstavi?

Jelica: Zato što mi se sviđa to da se prerušavam i da igram ovakav lik. (smeh) To i se dopalo i to me privuklo. A drugo, divno je  raditi sa svo troje, sa Zoranom, Nigorom i Nenadom. I Zorana i Nigor su se oprobali u ovome. Zorana je već radila mjuzikl sa kolegom Banetom Vidakovićem, a Nigor je izuzetni darovit što se pokazalo i radi dečiije predstave. Nisu oni bez iskustva, daleko bilo i odlično rade ovo. Uopšte mi se ovo dopalo kao ideja.

Pošto je komedija u pitanju, sigurno postoje zanimljivi trenutci iza zavese u toku pripreme. Možete li podeliti sa nama nešto?

Jelica: Ja to ne mogu da Vam kažem, jer to su neprepričljive stvari. (smeh) To stvarno ne može da se prepriča. To ja izbrišem kasnije iz pamćenja, a naravno da je bilo toga. Mi smo ovde smešljiva grupa i smejemo se svemu i svačemu. Može se desiti čak i da se na pozornici zasmejemo.

Šta ne stižete da uradite za sebe u zadnje vreme a jako to želite?

Jelica: Joj! Želim da imam više vremena, čak sam i velnes uplatila ali sam samo jednom uspela da odem. Mada, ja sam užasna kad mi prođe sedam dana da ne radim i to me iznervira, Ali, evo ie leto pa će biti i odmora.

56726492 1467963830008667 2746671318534455296 n

Foto: Anastasija Arvai

Da se vratite u svoju mladost kada ste donosilii neke bitne životne odluke, šta biste sebi rekli?

Jelica: Sebi bih poručila da ništa ne ispravljam. Sve bi ostalo isto. Vrlo sam zadovoljna. Mislim, bilo je tu teških trenutaka naravno i volela bih da se nisu dešavali, naročito gubici dragih ljudi, ali isti bih put izabrala.

Imate li na umu neke nove poslovne planove?

Jelica: Imam, da. Treba da radim seriju sa Slobodanom Šuljagićem sad u maju i treba da se nastavi Vojna akademija, to su ti projekti. Inače, igram svoje predstave. Igram Svlačenje Mirjane Bobić Mojsilović , igram Žanku Stokić u Madlenijanumu, Igram Vlast u Slaviji i evo ovo. Posla ima.

Ključne reči: predstava , Jelica Sretenović4 , Ko ti dade predstavu , Dom vojske , intervju ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.