Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvaranje izložbe Impuls života

Milena Stojković 14.4.2019. Komentari

Otvaranje samostalne izložbe Jasmine Miletić pod nazivom Impuls života održaće se 14. aprila u kafiću Dnevna soba. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Boban Kočev

U pitanju je izložba koja govori o osnovnim vrednostima života. Teznja, pokretna sila, podsticaj, nagon, slike same za sebe jasno govore da je u pitanju ljubav. Na otvaranju izložbe nastupiće i muzički duo koji čine Marijana Davinić (sopran)  i Nikola Đorđević (gitara). 

Jasmina se umetnošću bavi nepunih dvadeset godina, a opredelila se za ikonopisanje nakon časova ikonopisanja u organizaciji Udruženja zanatlija Esnaf – Niš. U periodu od 2005. do 2012. godine radila je kao nastavnica ikonopisa, dok se kasnije u njenom radu iskazuje i njena ljubav prema ulju na platnu. Dobitnica je brojnih nagrada od kojih se izdvajaju: Majstorsko pismo – umetnik ikonopisac, 2012. godine, Zlatna značka – Škola ikonopisa Ostrog, koju je dodelila Zanatska komora Srbije 2008. godine, Zlatni trofej – nagrada za dostignuće u karijeri ikonopisanja iz 2010. godine, a dobitnica je i pisanog blagoslova Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja povodom 220 godina postojanja Esnafa 2012. godine

Ulaz za sve posetioce je slobodan.

otvaranje izložbe,impuls života,cafe bar dnevna soba,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.