Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Inteligencija jedne devojčice postaje uzrok borbe za budućnost

Andrijana Pavlović 7.4.2019. Komentari

Filmsko ostvarenje Nadarena je emotivna priča o devojčici Meri, koja je matematički genije i Frenku, njenom ujaku i zakonskom hranitelju. Film je premijerno prikazan u Americi aprila 2017. godine.

Foto: youtube.com

Nakon smrti svoje sestre, Frenk Adler preuzeo je brigu o svojoj nećaki Meri. Frenkova sestra bila je matematički genije, ali veoma neshvaćena i sabotirana od strane svoje majke Evelin. Još u ranim godinama male Meri, Frenk je shvatio da je devojčica inteligentna isto koliko i njena majka. Kada je polaskom u školu Meri počela da se ističe, pojavljuje se i njena baka Evelin, koja želi da preuzme starateljstvo i da je vaspitava i školuje na isti način kao i svoju ćerku. Tada počinje borba za starateljstvo između Evelin i njenog sina Frenka. Evelin želi da upiše Meri u školu za nadarenu decu, dok Frenk želi da ispuni želju svoje sestre da se Meri školuje sa svojim vršnjacima i stiče prijatelje kroz školovanje. Na Frenkovoj strani je i Merina učiteljica Boni. Iako Meri ne želi da ode iz kuće svog ujaka, sud i socijalna služba nalažu drugačije. Budućnost jedne devojčice stavlja se na cenu, a ljudi koji je najiskrenije vole moraju da se bore do kraja.

Glavne uloge u filmu tumače Kris Evans, Mekena Grejs, Lindzi Dankan, Džena Slejt i Oktavija Spenser. Film je režirao Mark Veb, a scenario napisao Tom Flin.

nadarena,film,preporuka,preporuka nedelje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.