Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Sve moralne dileme u jednoj preljubi

Andrijana Pavlović 17.3.2019. Komentari

Roman Preljuba delo je Paula Koelja, pisca koji se na intrigantan način bavi unutrašnjom borbom između razuma i emocija u životu jedne mlade žene. Delo je objavljeno 2014. godine.

Foto: Andrijana Pavlović

Linda ima trideset i jednu godinu, brižnog muža i dvoje prelepe dece. Vodi uspešnu karijeru novinarke i voli svoj posao. Međutim, monotonija bračnog života navešće je na postupke koje ni sama ne odobrava. Susret sa političarem, koji je ujedno i njen bivši dečko, nateraće je na to da poželi izlaz iz svakodnevne rutine i jednu poslednju avanturu. Naravno, nikada nije lako kao što izgleda. Ubrzo će se naći u situaciji iz koje nema drugog izlaza osim istine. Kako kaže pisac P. Koeljo:

Iako mozak kaže da je sve u redu, duša je izubljena, zbunjena, i ne zna tačno zašto je nepravedna prema životu. (…) A na licu uvek imamo osmeh i reč podrške, jer niko drugome ne može da objasni usamljenost, pogotovo kada si uvek u dobrom društvu.

Paulo Koeljo uspeo je da razume moralne dileme jedne žene i da ih pretvori u provokativni roman koji se čita u jednom dahu. Pisac je rođen u Rio de Ženeiru u Brazilu 1947. godine. Smatra se najuticajnijim savremenim piscem. Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 165 miliona primeraka, objavljena u 170 zemalja širom sveta i prevedena na preko 80 jezika.

preljuba,paulo koeljo,roman,preporuka,preporuka nedelje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.