Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Film koji je dobio Oskara i nove misterije u bioskopu Cineplexx

Aleksandra Ničić 8.3.2019. Komentari

Kapetan Marvel, Zelena knjiga, Crni anđeo samo su neka od ostvarenja koja će u periodu od 7. do 13. marta ljubitelji filma moći da pogledju u bioskopu Cineplexx. Osim toga, bioskop je pripremio dva nova događaja:  Porodični dan i Comic night.

Ovogodišnja dodela nagrade Oskar je protetkla u znaku filma Zelena knjiga, koji dobio nagradu za najbolji film, najbolju sporednu mušku ulogu i originalni scenario. Inspirisan istinitom pričom, film prati neobrazovanog ali dovitljivog izbacivača italoameričkog porekla koji postaje vozač afroameričkog klasičnog pijaniste. Na tom putu, dvojica potpuno različitih ljudi suočavaju se sa nepravednošću američkog sistema i stiču poštovanje prema talentima onog drugog, kao i snagu da se zajedno odupru nevoljama. 

Kapetan Marvel iz Marvelovog studijaje potpuno nova avantura, koja prati galaktički rat i Kerol Denvers. U skladu sa ovim filmom, posetioci će do 10 marta moći da se maskiraju u svog omiljenog super heroja, zahvaljujući ilustratoru. Sa druge strane, Cineplexx nam donosi animirani film Kako da dresirate svoga zmaja, u kome će se junaci suočiti sa pretnjom koja će ih naterati da napuste selo i krenu na putovanje kroz skriveni svet za koji su mislili da postoji samo u mitovima. U sinhronizaciji ove animirane avanture, učestvovali su Miloš Đuričić, Dragan Vujić Vujke, Milena Živanović i drugi.

Ako se fokus stavi na trilere i misterije, ono što ove nedelje privlači pažnju su filmovi Crni anđeo i Tajna svetionika. Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, u filmuCrni anđeo Ortega se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti . Naime, glavni negativac Karlos je obožavan od malih nogu i odrastao je sasvim srećan. Ovaj film pruža neobičan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca. Sa druge strane, film Tajna svetionika nam donosi nerazrešene tajne , sa Džererdom Batlerom u glavnoj ulozi. Radi se o jednoj od najvećih misterija u škotskoj istoriji koju stručnjaci nisu sasvim uspeli da dokuče sve do danas. Trojica muškarca, koji su radili kao svetioničari na ostrvima Flanan, nestali su bez traga, ostavljajući sve svoje stvari za sobom. Uprkos sveobuhvatnim potragama, nijedan trag nikada nije pronađen. Iako nisu našli čuvare tek sagrađenog svetionika, pronađeno je nekoliko neobičnih tragova.

bolivian movie marathon sets new guinness record 1347295540 5349

Foto: nation.com.pk

Ukoliko filmofili žele da uživaju u nekom domaćem ostvarenju ove nedelje, moći će to i da učine gledajući film Poslednji Srbin u Hrvatskoj. Kako bi se domogli vode, moćnici ne prezaju od toga da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus. Zagrebačkog bonvivana Miću zombi-epidemija zatiče potpuno nespremnog. Glavne uloge tumače Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, a režiju potpisuje Predrag Ličina.

Zainteresovani karte mogu preuzeti na blagajni bioskopa po ceni od 350 dinara za 2D projekciju i 470 za 3D projekciju. Za sve ostale informacije posetite sajt bioskopa Cineplexx.

cineplexx nis,repertoar,cineplexx,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.