Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Specijalne projekcije u bioskopu Cineplexx

Marija Janković 28.2.2019. Komentari

Na velikom platnu bioskopa Cineplexx, periodu od 28. februara do 6. marta, naći će se ukupno sedam novih filmskih ostvarenja. Jedna pretpremijera filma Kako da dresirate svog zmaja 3, tri specijalne projekcije filmova Reži, Poslednji Srbin u Hrvatskoj i Šavovi. Osim toga, na programu su i filmovi: Čovek iz senke, Psi umiru sami i Replike. 

Foto: www.ekspres.net

Na programu bioskopa će se drugog i trećeg marta pretpremijerno prikazivati film Kako da dresirate svog zmaja 3 (SIN 2D/3D). Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvoriće se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Bioskopska publika imaće priliku da uživa u novom filmu jedne od omiljenih animiranih saga svih vremena. Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočiće se sa najmračnijom pretnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svet za koji su mislili da postoji samo u mitovima. Ova epska animirana avantura govori nam o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati.

U okviru predstojećeg programa održaće se i specijalne projekcije filmova sa 47. FEST-a. Prvog marta u 20.30 biće prikazan film Reži − Vrelo leto na ulicama Beograda. Reži prati jedan dan u životu tinejdžerke, u kojem sve što je izgledalo kao luda i vesela avantura polako prerasta u noćnu moru sa ožiljcima za ceo život. U glavnim ulogama našli su se Kristina Jovanović, Đurđina Radić, Mladen Sovilj, Marko Janketić, Radoslav Rale Milenković, Milan Čučulović, Nikola Petrović, a režiju potpisuje Kosta Đorđević.

Drugog marta u istom terminu biće prikazivan film Poslednji Srbin u Hrvatskoj. Priča prikazuje Hrvatsku, sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na globalnom nivou vodi se još veća borba − voda je postala dragocenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju od toga da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus. Zagrebačkog bonvivana Miću zombi-epidemija zatiče potpuno nespremnog. U glavnim ulogama naći će se Krešimir Mikić, Hristina Popović, Sergej Trifunović, Tihana Lazović.

424757 psuh 7 ff                                                            
                                                                                                                    Poslednji Srbin u Hrvatskoj; Foto: www.espreso.rs

Petog marta biće prikazan film Šavovi u terminu od 20.30. Film je inspirisan istinitom pričom beogradske krojačice koja skoro dve decenije traži svog mrtvog sina. Nesrećna majka koju tumači Snežana Bogdanović bori se sa upravom bolnice i lekarima, policijom, sudovima i opštinskim zvaničnicima, kako bi dobila ispravu o smrti, koja bi dokazala gde je sahranjen njen novorođeni sin.

Osim specijalnih projekcija i pretpremijere, na repertoaru će se naći i film Čovek iz senkeOvogodišnja dodela prestižne nagrade Oskar delimično je protekla u znaku ovog filma, uz osam nominacija, između kojih i one za najbolji film, najboljeg reditelja, najboljeg glumca u glavnoj ulozi, najboljeg glumca u sporednoj ulozi i najbolju glumicu u sporednoj ulozi, a dobitnik je nagrade za najbolju šminku. Film je biografska priča o bivšem potpredsedniku SAD-a Diku Čejniju, koga igra Kristijan Bejl. Dik Čejni je vašingtonski birokrata, koji je tiho postao jedan od najmoćnijih ljudi na svetu i potpredsednik u vladi Džordža Buša.

Tokom filma Psi umiru sami radnja prati Viktora, nekadašnjeg radnika programerske firme, koji napušta haotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj pas Ares. Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana, tajnovita. Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio mrtav, tačnije ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj koji od rutinskog posla postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni.

NKrk9kqTURBXy9mODBiNjNmMzM2MTQwYWE2MTIxYWI3MjI2YmRmOGIwMi5qcGVnkZMCzQMmAIGhMAE
                                                                                                                                         Psi umiru sami; Foto: www.noizz.rs

U filmu Replike naučnik Villiam Foster, čiji su supruga i troje dece poginuli u saobraćajnoj nesreći, potpuno očajan, uz pomoć svog najboljeg prijatelja i kolege naučnika Eda Vitla, odlučuje se na rizičan eksperiment − repliciranje njihovih tela. Ništa ga neće zaustaviti u tome, čak i ako mora ići protiv policije, ali i zakona fizike. Film ispituje etičnost povratka mrtvih u život, bavi se problemom suočavanja s modernom tehnologijom i kloniranjem porodice u podrumu.

Karte možete preuzeti na blagajni bioskopa po ceni od 350 dinara za 2D projekciju i 470 za 3D projekciju, a za sve ostale informacije posetite sajt Cineplexx-a.

cineplexx nis,film,repertoar,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.