Novi filmovi na platnu bioskopa Vilin Grad

Tijana Milenković 2019.
Komentari

Na ovonedeljnom programu bioskopa Vilin Grad u periodu od 28. februara do 6. marta naći će se čak sedam novih filmskih ostvarenja: Kako da dresirate svog zmaja 3, Dogman, Psi umiru sami, Reži, Čovek iz senke, Poslednji Srbin u Hrvatskoj i Šavovi.

Foto: www.filmfreakcentral.net

Kako da dresirate svog zmaja 3 je animirani film koji govori o zanimljivoj avanturi koju će doživeti junaci filma. Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome žive glavni junaci filma suočiće se sa najmračnijom pretnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svet za koji su mislili da postoji samo u mitovima. Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja, pretvoriće se u avanturu koja prevazilazi i sam život.

Film Dogman je drama u režiji Matea Garona. Na periferiji između metropole i divljine, gde vlada zakon jačeg, živi Marčelo − sitan i blag čovek, koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje pasa, ili sa ćerkom Alidom, koju mnogo voli. Međutim, tu živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe. Odlučan da ponovo uspostavi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

gr2 126

Film Kako da dresirate svog zmaja 3, Foto: www.cineplexx.rs

Triler Psi umiru sami, u režiji Nikole Petrovića, prati život Viktora, bivšeg programera koji napušta haotični život prestonice i vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj pas Ares. Neplanirano, Viktor u svoju kuću prima Milicu, koja je privremeno došla da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana i tajnovita, ali izgleda da se trudi da ne remeti Viktorovu izolaciju i mir. On zatim saznaje da je šef firme, za koju je godinama radio u Beogradu, ubijen. Inspektor Goran Mirković pokušava da reši ovo ubistvo kao poslednji slučaj u svojoj karijeri, koji postaje njegov najteži i najveći izazov, i lični i poslovni.

Film Reži je ostvarenje režisera Koste Đorđevića. Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i druga iz kraja, koji traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote. Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Glavne uloge u filmu tumače Kristina Jovanović i Đurđina Radić.

Adam Meki, dobitnik nagrade Oskar zafilm Opklada veka, donosi biografsku priču o bivšem potpredsedniku SAD-a Diku Čejniju, koga igra Kristijan Bejl. Film Čovek iz senke prati priču o Diku Čejniju, vašingtonskom birokrati, koji je tiho postao jedan od najmoćnijih ljudi na svetu i potpredsednik u vladi Džordža Buša.

03 vice.w1200.h630

Film Čovek iz senke (Vice), Foto: nomoreworkhorse.com

Film Poslednji Srbin u Hrvatskoj prikazuje priču iz budućnosti u kojoj Hrvatska bankrotira, zbog čega se stanovništvo suočava sa velikim klasnim razlikama. Mala grupa bogatih postala je još bogatija, a siromašni su još siromašniji. U vremenima u kojima je voda dragocenija od nafte, moćnici ne prezaju ni od čega kako bi je se domogli, pa su spremni i da ubace zombi-virus u nju. Zagrebačkog bonvivana Miću i njegovu filmsku heroinu Franku zombi-epidemija zatiče nespremne i vodi ih u avanturu u kojoj im je jedini cilj da prežive.

Film Šavovi bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica koje su proglašavane umrlima, a zapravo su prodavane i date na usvajanje. Scenario je inspirisan svedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dve decenije traga za svojim umrlim sinom. Ona se bori protiv bolničke administracije i lekara, policije, sudova i opštinskih funkcionera, kako bi dobila ispravnu umrlicu, koja bi pružila dokaz gde joj je dete sahranjeno. Nepunih dvadeset godina kasnije, ona veruje da je pronašla svog sina u predgrađu Beograda.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad, a više informacija možete naći na sajtu bisokopa.

Ključne reči: bioskop , vilin grad , Kako da dresirate svog psa 3 , Šavovi , Reži , Dogman , Psi umiru sami , Čovek iz senke , Poslednji Srbin u Hrvatskoj , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.