Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dani bugarskog filma u NKC-u

Sonja Stefanović 26.2.2019. Komentari

Generalni konzulat Republike Bugarske i Niški kulturni centar organizuju Dane bugarskog filma u periodu od 1. do 3. marta. Projekcije će biti održane u velikoj sali NKC-a, a početak je u 18.30 časova.

Foto: www.facebook.com/niskikulturnicentar

Kao prvi u nizu, film Južni vetar biće prikazan 1. marta. U fokusu radnje je Maraš, pripadnik beogradske auto-mafije koji napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom useljava se u novi stan. Klan kojim rukovodi iskusni Car uspešno funkcioniše. Sve se, međutim, menja kada Maraš ukrade pogrešan auto. Uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Miloš Timotijević, Ivajlo Zaharijev (specijalni gost na projekciji), dok režiju potpisuje Miloš Avramović.

Film Čuvari kulturnog blaga naći će se na platnu 2. marta. Ovo je dokumentarni prikaz režisera Dragana Spadova o promociji kulturne baštine Vranja i Ćustendila (ekipa filma obišla je 12 lokacija u oba grada), a istovremeno i priča o unapređenju odnosa Republike Srbije i Republike Bugarske. U istom danu se prikazuje i Naši: Paulina Manov u režiji Petra Videnova. To je jedna epizoda televizijskog serijala o poznatoj glumici Paulini Manov, koja je svojim porodičnim poreklom vezana za Dimitrovgrad.

Put za Jerusalim prikazaće se 3. marta, poslednjeg dana. Film je uzbudljiva priča o spašavanju bugarskih Jevreja tokom Drugog svetskog rata. Dva deteta zajedno sa ujakom beže iz nacističke Nemačke. Ujak umire na putu, a brigu o njima preuzima pozorišna trupa koja krstari Bugarskom. Uloge tumače: Elena Petrova, Aleksandar Morfov, Vasil Vasilev-Zueka. Reditelj filma je Ivan Ničev.

Ulaz je besplatan.

južni vetar,Dani bugarskog filma,nkc,Put za Jerusalim,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.