Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Akvamen i Kursk u Cineplexx-u

Marija Janković 12.12.2018. Komentari

Na ovonedeljnom repertoaru Cineplexx-a u periodu od 13. do 19. decembra naći će se tri nova filmska naslova: Akvamen, Kursk – Prokletstvo dubine i animirani film Spajdermen: Novi svet. (SIN 2D/3D)

Foto: www.dadstinks.com

Režija Džejmsa Vona donosi nam na veliko platno dosad neispričanu priču kralja podvodnog sveta. Film predstavlja treći po redu nastavak gde se Akvamen pojavljuje u njemu, posle Betmen protiv Supermena: Zora pravednika Liga pravde, i biće prvi film koji će se fokusirati na Akvamena u glavnoj ulozi. U Akvamenu, Artur Kari, čiji lik tumači glumac Džejson Momoa, naslednik je podvodnog carstva Atlantide čija dužnost je da odbrani svoj narod i istovremeno bude heroj sveta. Film burne priče i pun neizbežne akcije. U borbi za opstanak javlja se niz likova čije sudbine se prepliću, Orma kog glumi Patrik Vilson, Amber Hard u ulozi kraljice mora Mere, dok Vilijan Defo predstavlja Akvamenovog saveznika Vulka, a u ulozi kraljice Atlane stoji oskarovka Nikol Kidman. (SIN 3D)

Kusrk-Prokletstvo dubine jeste ostvarenje jedne istinite priče nastale po knjizi Roberta Mora Vreme za umiranje: Neispričana priča o tragediji Kurska. Reč je o ruskoj podmornici K-141 Kursk, koja je bila ponos ruske flote i simbolizovala je moć i snagu ruske mornarice. Stavljena u pogon 1994. godine, 154 metra dugačka nuklearna podmornica bila je aktivna manje od šest godina u trenutku kad je potonula. Film prati jednu od najvećih pomorskih tragedija. U vreme tragedije u podmornici je bilo 118 mornara, a većina članova posade bila je mlađa od 30 godina. Dok su se mornari borili za život, njihove porodice vode borbu s političkim preprekama i nemogućim izgledima da ih spasu. U glavnim ulogama naći će se Lea Sejdoks i Kolin Firt.


Kursk                                                                                                             Film Kursk-Prokletstvo dubine; Foto: www.imdb.com

U animirano i sinhronizovano izdanje Marvelovog junaka Spajdermena uvodi nas tinejdžer iz Bruklina, Majls Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spajdermen sveta. Majlsu će pozavideti mnogi jer ima najneobičnijeg učitelja na svetu koji ga podučava, ni manje ni više nego baš spašavanju sveta i uloge jednog heroja. Iznenađenja će se javljati gotovo na svakom koraku, a dečak će na svet gledati drugim očima, iz nekog drugog ugla. Iza dečakovog glasa naći će se Mateja Vukašinović, a iza ostalih likova Aleksandar Radojičić, Đurđina Radić – Djixx, Srđan Timarov i Branislav Lečić. (SIN 2D/3D)

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji je 350 dinara, dok je za filmove u 3D projekciji 470 dinara. Sve ostale informacije možete pronaći na sajtu bioskopa Cineplexx.

repertoar,cineplexx nis,filmovi,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.