Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Teatar na raskršću

Marijana Stojadinović 7.12.2018. Komentari

Festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora, takmičarskog karaktera, pod nazivom Teatar na raskršću održaće se od 11. do 19. marta 2019. godine.

Foto: Marija Đorđević

Festival će svečano biti otvoren 11. marta 2019. godine na Dan Narodnog pozorišta, premijerom predstave Putujuće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića, u režiji Tanje Mandić Rigonat, a u produkciji niškog Narodnog pozorišta. Teatar na raskršću ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti prostor, države Srbije i grada Niša kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, jačanje međunarodne kulturne razmene, promovisanje pozorišne umetnosti i stvaralaca, razmene ideja i pozorišnih praksi, i posvećen je izazovima i perspektivama savremenog pozorišta.

Programski savet Festivala je formiran i čine ga istaknuti pozorišni stvaraoci iz Srbije i regiona: predsednik Nebojša Bradić, pozorišni reditelj (Srbija); Članovi su: pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević (Srbija), teatrolog prof. dr Darko Lukić (Hrvatska), glumac Dejan Lilić (Makedonija), teatrolog Dejan Petković (Srbija), pisac Dejan Stojiljković (Srbija) i upravnik niškog Narodnog pozorišta i teatrolog mr Spasoje Ž. Milovanović. Festivalski žiri će dodeliti nagrade za najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, za originalnu scensku muziku, za scenski pokret, kao i specijalnu nagradu Festivala.

TEATAR NA RASKRŠĆU,narodno pozoriste nis,festival,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.