Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Milica Janevski: Biti kraljica znači podnositi stvarnost

Nevena Ivanović 24.11.2018. Komentari

Jedna od najgledanijih predstava na sceni Bitef teatra Kraljice održana je 23. novembra u Narodnom pozorištu. Glumice Milica Janevski, Milica Trifunović i Tijana Marković pozdravljene su velikim aplauzom, a publika je imala priliku da kroz njihove likove uvidi borbu mladih devojaka za život, opstanak, ali i pitanje ljudskog morala. 

Foto: Aleksandra Ničić

U predstavi se razmatraju problemi šovinizma, rata, prijateljstva, ljubavi, kao i duhovnosti. Radi se o predstavi u produkciji Beo Arta, realizovanoj u saradnji sa Narodnim pozorištem Sombor. Nakon završetka predstave razgovarali smo sa Milicom Janevski. 

Šta je to što privlači gledaoce i koja je tajna uspeha ove predstave? 

Milica: Moram da kažem da je ovo naša diplomska predstva 2010. godine smo diplomirale u Narodnom pozorištu Sombor. Tamo smo na repertoaru igrale dve-tri goodine, a onda su nas jedno vreme skinuli i to je mirovalo. Nakon toga, pozvali smo Branislava Trifunovića, našeg kolegu i prijatelja, da nam pomogne da to prebacimo u Bitef, da uozbiljimo, s obzirom na to da smo malo i porasle. Kao što ste videli, u pitanju je jedna sveobuhvatna priča, koja se tiče svih nas, i umetnika, i običnih ljudi. Sve više aktuelna, što je poražavajuće, ali je činjenica. Mislim da ono što privlači ljude ovde jeste to što je ovo časno odigrano.

Šta je to što Vas povezuje sa likom koji glumite?

Milica: Konkretno, ta muka glumačka između mene i nje je dosta slična, ali samo što sam ja još uvek ovde i bavim se time. Prosto mogu da se poistovetim i razumem šta znači biti glumica bez posla. Uopšte nije bitno da li smo u inostranstvu ili ovde, samo to osećanje kad umetnik ne radi i ne stvara je teško.

Koliko je, po Vašem mišljenju, ljudima teško da se uklope kada odu u drugu zemlju?

Milica: Ja još uvek nisam imala takvo iskustvo, ali pretpostavljam da im je teže. Svi moji koji su otišli, kažu da je teško adaptirati se, ali pošto se čovek na sve navikne, nekako se to brzo premosti. Ipak, ljudi makar imaju dostojanstva. 

Šta danas znači biti kraljica?

Milica: Podnositi stvarnost.

kviin222

Foto: Aleksandra Ničić

Zašto ste odlučili da se bavite glumom? Kakav je život glumca?

Milica: Težak. Odlučila sam da se bavim glumom zato što sam uvek imala potrebu da kažem nešto više

Šta radije birate: pozorište ili televiziju?

Milica: I jedno i drugo.

Koliko težak položaj može da nas natera da radimo ono što ne volimo?

Milica: Uvek sam radila ono što sam htela. Nekako sam uspela da se oduprem svemu što se mora. Ne znam, mislim da su naši roditelji više u takvoj poziciji. Ja nemam decu, ali pretpostavljam da je to jedan od razloga koji čoveka može da natera da radi nešto što ne bi voleo. 

Koji su Vaši dalji planovi? Gde Vas možemo gledati?

Milica: Trenutno završavam snimanje filma u režiji Srđana Golubovića, to bi trebalo da izađe sledeće godine. Nedavno sam završila snimanje serije Jutro će promeniti sve, ima me u nekoliko epizoda. Radila sam Korene. Premijera filma Teret Ognjena Glavonjića izlazi 24. novembra i tu igram glavnu ulogu

predstava,narodno pozorište,intervju,KRALJICE,bitef teatar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.