Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava Kraljice u Narodnom pozorištu

Nevena Ivanović 20.11.2018. Komentari

Diplomska predstava Kraljice studentkinja master studija Akademije umetnosti iz Novog Sada, koja je autorski projekat Milice Janevski, Milice Trifunović i Tijane Markovi, biće održana u petak 23. novembra u Narodnom pozorištu. Početak je zakazan za 20 časova.  

Foto: Narodno pozorište u Nišu

Pozorišna predstava Kraljice, koja je jedna od najgledanijih na sceni Bitef teatra pisana je po tekstu Darka Lukića, a režirao ju je Branislav Trifunović. Razmatra probleme šovinizma, rata, položaj intelektualaca, prijateljstva, ljubavi, kao i duhovnosti. Radi se o predstavi u produkciji Beo Arta, realizovanoj u saradnji sa Narodnim pozorištem Sombor. Tekst asocira i na probleme kao što su raspad Jugoslavije, rat, životna egizistencija, pitanje ljudskog morala − šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo

Autor teksta Darko Lukić o predstavi kaže da je kraljica simbol moći. U pitanju je moć ljudi na svim mogućim pozicijama, bilo da je reč o predsedniku države, upravniku pozorišta, ambasadoru, direktoru preduzeća, tajkunu, raznim biznismenima. Kraljičine reči su: Toliko sam velika i moćna da čak i sunce mora da me sluša. Naredila sam da stane tačno u podne i evo stoji... Ostaću večno mlada, jer je vreme stalo, naređujem da se na mojoj spavaćoj sobi zazidaju prozori kako samo ja mogu da spavam.

Ulaznice za ovu predstavu mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta. 

pozorište,KRALJICE,bitef teatar,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.