Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Glumačko veče poezije u Narodnom pozorištu

Jovana Živanović 27.10.2018. Komentari

U ponedeljak, 29. oktobra biće održano prvo Glumačko veče poezije u holu na spratu Narodnog pozorišta. Početak je u 19 časova.

Foto: www.pexels.com

Poeziju će čitati glumci niškog teatra Dragana Jovanović i Danilo Petrović. Glumica Dragana Jovanović čitaće stihove Jelene Dimitrijević iz zbirke pesama pod naslovom Jelenine pesme. Ova zbirka je prilikom objavljivanja 1894. godine izazvala razne priče o tome ko je Jelena, misteriozna dama koja tako smelo piše sevdalijske pesme zalazeći u erotizam koji nije bio svojstven ženskom peru. Glumac Danilo Petrović čitaće poeziju Radeta Drainca iz zbirke pesama srpskog pesnika, predstavnika kosmopolitske struje u srpskoj poeziji između Prvog i Drugog svetskog rata.

Ulaz za prvo u nizu Glumačko veče poezije moguć je uz besplatne karte, koje se mogu preuzeti na blagajni pozorišta. Veče poezije imaće i humanitarni karakter. Naime, posetioci će moći da doniraju sredstva prilikom ulaska u pozorište, kojima će se na kraju pozorišne sezone kupiti najnovija izdanja niških autora poezije i time obogatiti fond knjiga u školama u ruralnim sredinama na teritoriji Grada Niša.

poezija,pozorište,narodno pozorište,kultura,glumacko vece,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.