Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

City fest – novi niški festival

Aleksa Anđelić 31.8.2018. Komentari

Prvi City fest, festival dokumentarno-muzičkog filma, održaće se od 1. do 3. septembra u Amfiteatru na keju. Publika će moći da vidi dokumentarna ostvarenja o domaćim i svetskim muzičarima i glumcima. Svake festivalske večeri biće prikazana po dva filma, tako da ih za ovogodišnji program ima ukupno šest.

Foto: www.bbc.co.uk

Festival će otvoriti Moj život je mjuzikl, film o Nišliji, glumcu Desimiru Stanojeviću, koji će iste večeri održati i koncert u Amfiteatru. Prve večeri će publika videti i film o Bitlsima – Osam dana nedeljno. Drugog dana festivala na programu su dokumentarci Crne i bele dirke o Korneliju Bati Kovaču, kao i Grejs Džouns: Crveno svetlo i hleb. Poslednjeg festivalskog dana biće prikazan film o Ljubiši Samardžiću – Panta rei. Dokumentarac je priča o Ljubišinom detinjstvu, pa sve do glumačke karijere. Posle toga, sledi projekcija filma o Vitni Hjuston – Biti svoja. Početak programa za sva tri festivalska dana je od 19 časova.

City fest se organizuje u okviru Dana mladih u Nišu, koji se obeležava 1. septembra. Ulaz je besplatan i otvoren za sve. Posle projekcija filmova svake večeri publika će moći da prati i muzički program. Festival organizuju Kancelarija za mlade Niša, Opština Medijana i City Marketing Centar

city fest,festival,novi festival,Amfiteatar na keju,kultura,Filmski festival,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.