Maja Lukić: Rad sa dobrom ekipom ne predstavlja nikakvu presiju na samog kreatora

Marta Minić 2018.
Komentari

U okviru druge festivalske večeri prikazane su dve projekcije filma − Izgrednici i Prokleti pas. Tokom druge projekcije u publici je bilo dosta smeha, a sve to su prekinule vremenske neprilike. Uprkos kiši, deo glumačke ekipe filma Prokleti pas poklonio se niškoj publici uz ogromne ovacije. Osim reditelja filma Dragana Pešikana, na letnjoj pozornici poklonili su se Maja Lukić, Jelena Galović, Srđan Todorović, Miloš Vlalukin, Maja Šuša i mnogi drugi.

Foto: Tamara Radovanović

Prokleti pas je komedija sa elementima akcije. Glavnu ulogu nosi pas koji je tu da zakomplikuje stvari, ali u isto vreme i da pomogne. Spletom okolnosti tri devojke dolaze u sukob sa kriminalnom bandom koju predvodi narko diler Sergej. Aleksandra, Marija i Jovana se udružuju i preuzimaju stvari u svoje ruke kako bi spasile ljude koje vole i upuštaju se u nepoznato. Nakon projekcije filma imali smo prilike da razgovaramo sa Majom Lukić, koja tumači lik Marije. Ona je za Studentski dnevni list govorila o samom filmu, o svojoj ulozi, kao i o svojim budućim projektima.

S obzirom na to da su ovo Vaši prvi Filmski susreti, kakvi su utisci i šta za Vas kao glumicu predstavlja jedan ovakav događaj?

Maja: Pre svega, sami Filmski susreti su nešto veliko, u vrhu su kotiranja u našoj državi kao eminentni festival koji ima sve najbolje moguće ocene i atribute. Koliko ja znam i koliko sam pratila kao gledalac, ovde su dolazili samo filmovi više nego ozbiljnog ranga. Velika mi je čast da budem deo toga sa ovakvom vrstom uloge, kao i filma i nadam se da će vaša publika biti zadovoljna

40122546 2337586546283323 2714000172328681472 n

Maja Lukić uoči Filmskih susreta; Foto: Tamara Radovanović

Zbog čega film nosi naziv Prokleti pas i kakvu poruku on šalje?

Maja: Po tome što pas u celom filmu pravi sam zaplet, jer je ovo komedija zabune i da nije praćen taj pas kroz sve likove koji idu kroz film, on se tako ne bi ni zvao. Mislim da je to nešto drugačije samim nazivom filma, kao i žanrovski, u odnosu na ono što se kod nas očekuje i što je kod nas prikazano.

Šta nam više možete reći o Mariji − liku koji tumačite?

Maja: Ona je smotana, preslatka, karakteristična radoznala devojka koja u ceo zaplet ulazi zbog svoje radoznalosti, apsolutno nesvesna u šta se upliće. To je karakter koji je u suštini lako odigrati, ali ima neke svoje afinitete koji ipak traže određeni deo ozbiljnog zanatstva.

Kako je protekla saradnja sa kolegama na filmu i koliko Vam je značilo da radite sa velikim glumačkim imenima?

Maja: Neke su stvari kod nas u zanatu i samoj branši nestale. Naravno, velika je stvar igrati sa Srđanom Todorovićem u kadru i meni je velika čast imati nekog ko ima toliko iskustva i ko je toliko dobar u svom poslu, bez ikakve skromnosti i ikakvog ega, jer je specifična branša. Što se tiče same ekipe, nemam taj manir da govorim da je nešto bolje nego što jeste, ali ovde su neki mladi ljudi zaista dali sve od sebe i ovo je prvi veliki projekat samog reditelja Dragana Pešikana. Imali smo potpunu slobodu i puno proba i zaista se radilo što više za film, ne pojedinačno, već za što bolji projekat.

40194202 2128688760786135 5053354492070723584 n

Maja Lukić uoči Filmskih susreta; Foto: Tamara Radovanović

Koja Vam je scena iz filma bila najzanimljivija za snimanje?

Maja: Najzanimljivije su mi scene sa Srđanom i sa različitim poterama koje se dešavaju u samom filmu, jer su tu određeni zapleti sa delom komedije, ali su jako dramski odrađeni.

Budući da ste aktivni u pozorištu, kako to upoređujete sa radom na filmu? Postoji li ikakva paralela?

Maja: Paralela ne postoji. To jeste jedan zanat, ali su dva potpuno različita pristupa. Ja sam mnogo bliža svojim anganžmanima pozorištu. Radila sam na filmu, ali mi nije toliko blisko koliko pozorište. Za ovih deset godina, otkako sam završila akademiju, imam mnogo više naslova u pozorištu nego na filmu, ali rad sa dobrom ekipom apsolutno ne predstavlja nikakvu presiju na samog kreatora. Štaviše, jednako mi prijaju i pozorište i film.

Kakve uloge priželjkujete i na kojim projektima trenutno radite?

Maja: Radim trenutno na tri-četiri projekta za koje ne smem da kažem gde su i koji su, ali svakako počinjem pozorišnu sezonu od septembra i krećem da radim na tom polju i određena snimanja u isto vreme.

Ključne reči: prokleti pas , filmski susreti 2018 , intervju , maja lukić , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.