Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvaranje izložbe slika u tehnikama slikane svile i mozaika

Marija Đorđević 13.8.2018. Komentari

Izložba slika u tehnikama slikane svile i mozaika Stone and silk biće otvorena 14. avgusta u Salonu 77 u Tvrđavi. Autori su umetnici iz Beograda Gordana Baškot i Petar Vujošević. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Galerija SLU Niš

U prvi plan možemo videti načelno veoma različite materije za umetnički rad, zajedno izložene radove izvedene u slikanoj svili, kod Gordane i radove Petra Vujoševića, u mozaiku, koji se više nadovezuju. Gordana Baškot diplomirala je 1985. godine na slikarskom odseku FLU u Beogradu, gde je i magistrirala. Kao Fulbrajtova stipendistkinja usavršavala se na Univerzitetu SUNY Olbani u Njujorku, gde je radila kao asistentkinja na predmetu crtanja i slikanja. Realizovala je deset samostalnih izložbi u Beogradu, Olbaniju, Njujorku i Jerevanu, a uz to ima i veliki broj učešća na kolektivnim izložbama u Evropi, Americi i Aziji. Živi u Beogradu i bavi se slikanjem i prevođenjem.

Petar Vujošević diplomirao je Slikarstvo i magistrirao Zidno slikarstvo na FLU u Beogradu. Diplomirao je Novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Autor je i osnivač Beogradskog festivala mozaika. Osnovao je Festival umetnosti Virski u Baru i Virpazaru, a 2018. godine realizovao je projekat Via diagonalis (Kragujevac, Aleksinac, Pirot) kao susret mozaičara Bugarske i Srbije. Sa troje kolega osnovao je 2001. godine mozaičarsku grupu Ametist, a od 2006. godine u Beogradu organizuje izložbu Mozaik malog formata. Samostalno je izlagao 15 puta i učestvovao je na više od 150 grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu kao samostalni likovni umetnik. Povremeno objavljuje članke i kritike u dnevnim novinama i časopisima.

Ulaz je slobodan.

izložba slika,stone and silk,salon 77,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.