Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Uskoro 53. Filmski susreti

Aleksandar Đokić 9.8.2018. Komentari

Na današnjoj konferenciji za medije saopšteno je da će 53. Filmski susreti početi 25. avgusta i da će trajati do 31. avgusta. Celokupni program ovogodišnjih Filmskih susreta biće na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, a ukoliko bude bilo kiše, ostatak programa biće premešten na nekoliko lokacija u gradu.

Foto: Aleksandar Đokić

Na ovogodišnjim Filmskim susretima biće prikazano 12 filmova koji će se naći u konkurenciji za nagradu, od kojih je čak pet premijera. Kako su najavili organizatori, posetioci će moći da vide dve srpske premijere: Granice, kiše, reditelja Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, i Južni vetar, u režiji Miloša Abramovića. Osim ovih filmova, biće predstavljeni i Izgrednici, Prokleti pas, Meso, Agape, Patuljci sa naslovnih strana, Ederlezi Raizding, Zloganje, O bubicama i herojima, Žaba i Comic Sans. Iz Niškog kulturnog centra najavili su i prateći program koji će biti posvećen nedavno preminulim glumačkim velikanima. U planu je i izložba slika Smoki u Nišu, Ljubiše Samrdžića, promocija monografije o Bati Živojinoviću i okrugli sto koji će biti posvećen Nebojši Glogovcu.

Cena karata do samog otvaranja Filmskih susreta biće 2.000 dinara za celokupni program, a pojedinačne karte biće u prodaji pred sam početak festivala i iznosiće 400 dinara po danu.

53 Filmski susreti,filmski susreti,Letnja pozornica,festival,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.