Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kolumna

Danijel Ager − istinska legenda modernog fudbala

Anđela Perić 28.2.2018. Komentari

Dugo sam razmišljala o čemu da pišem, da li da po ko zna koji put oživim ime Fernanda Torresa ili se ipak bavim drugim stvarima. Odlučila sam da posvetim malo pažnje fudbaleru koji je bez mnogo pompe okačio kopačke o klin, a zaslužio je mnogo više. Komandant odbrane, fudbaler koji je podmetao glavu tamo gde neki ne bi ni nogu, uvek nekako kapitenski nastrojen, magična Liverpulova petica, Danac Danijel Ager.

Foto: Instagram/danielagger22

Sa dvanaest godina zaigrao je za Brondbi i tamo se zadržao narednih osam godina. Pamtiće Redsi dobro 12. januar 2006. godine, kada je na želju Rafaela Beniteza potpisao za njihov klub, ali još bolje 2014, kada je otišao iz njega. U ovo vreme, kad svi odlaze i dolaze u klubove uglavnom zbog novca, prva asocijacija na današnji fudbal jesu finansije. Svedoci smo prelazaka za ogromne sume, preplaćivanja igrača itd. Međutim, Danijel Ager nije mislio tako. Dolaskom Lovrena i kombinacijom sa Sakoom ili Škrtelom, često se nalazio na klupi, iako se činilo da može još toga da pruži. Shvativši da trener više ne računa na njega, bilo je vreme da ide dalje. Mogao je on da krene stazom mnogih poznatih fudbalera, u Siti, Barselonu, Atletiko Madrid, ali, iako je imao ponuda gde bi mnogo više zarađivao, on nije želeo novac. Želeo je da se vrati u Dansku i pomogne svom Brondbiju u teškim vremenima za mnogo manje para. Jednom je izjavio da za njega postoje samo dva kluba: onaj u kome je ponikao i jedan od najtrofejnijih engleskih klubova. Držao je do toga − čovek od rečiZnao je da je najvažnije voleti i biti voljen. Cenio je lojalnost, odanost, iskrenost. Jedan je od retkih, što su navijači Liverpula znali, i neretko se mogla čuti pesma posvećena baš njemu. Nekako se uvek sa osmehom i ponosom prisetim tog lavovskog tandema Ager − Škrtel, koji nas je toliko puta razljutio svojim greškama i autogolovima, a toliko puta usrećio borbenošću i davanjem sve od sebe. Njima se ništa nije moglo zameriti. Čak i kada su grešili, uvek su našli način da se iskupe.

Ljubav prema crvenom timu grada Liverpula Ager je iskazao i tetovažom himne You’ll never walk alone (YNWA) na prstima desne ruke. U ovom slučaju, on zaista neće hodati sam. Svojim gestom, igrama i požrtvovanjem zaslužio je poštovanje i duboki naklon svih nas. Nakon odlaska ovog heroja u penziju, fudbal je izgubio mnogo. Izgubio je jednog od poslednjih lojalnih ljudi u fudbalskom svetu. Iako je pre skoro dve godine odigrao svoju poslednju utakmicu, jedan je od onih kojih će se navijači Liverpula i ljubitelji fudbala sa ponosom prisećati i govoriti o njima. Danijel Ager je istinska legenda i ljudska veličina.

Danijel Ager,Liverpul,Brondbi,fudbal,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.