Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Aplikacije za prepoznavanje muzike

Marija Đorđević 17.5.2018. Komentari

Vrlo često čujemo pesmu na radiju ili u nekoj radnji, ali ne znamo koja je tačno. Uz pomoć aplikacija za prepoznavanje muzike, vrlo lako možemo da saznamo. Shazam je jedna od najpopularnijih aplikacija za prepoznavanje muzike.  Osim Shazam-a, u svojim besplatnim verzijama, tu su i Soundhound i musiXmatch.

Foto: www.androidauthority.com

Većina ljudi pretpostavlja da je Shazam koristan samo za identifikaciju muzike iz spoljnih izvora zvuka. Međutim, aplikacija se takođe može koristiti za slušanje reprodukcije muzike na vašem telefonu. Postoji mogućnost da se ulogujete preko Facebook-a ili da napravite novi nalog. Kada pronađete pesmu na ovoj aplikaciji, ona je svrstana na vašu plej listu, koja se nalazi kada prevučete prstom na levo. Takođe, možete da pratite druge naloge, poznate muzičare i pretražujete pesme. Koncept aplikacije podseća na još jednu društvenu mrežu, sve to uz opciju Discover. Ono što je, takođe, zanimljiva stvar jeste kada Shazam prepozna pesmu izbaci vam i tekst pesme, koji prati tok iste dok je slušate.

Ako imate problema pri identifikaciji pesama, pokušajte da pojačate pesmu koju trenutno slušate. Ponekad Shazam neće moći da čuje pesmu ako je zvuk slab. Međutim, Shazam nudi mnogo više od pronalaženja pesama, uključujući vizuelno prepoznavanje pomoću kamere uređaja i QR kodova uz poboljšanu društvenu interakciju koja vam omogućava otkrivanje i deljenje pesama kroz različite medije uključujući Snapchat. Aplikacija Shazam može se nadograditi kako bi uklonila reklame za jednokratnu cenu od 2,99 dolara.

SoundHound jer vrlo sličan Shazam-u, u nekoliko sekundi može da identifikuje pesmu. Jedina odbojnost ove aplikacije je njegova preplavljenost i vizelna odbojnost. MusiXmatch je malo drugačija aplikacija. Ona ne radi tako što prepoznaje pesmu uz pomoć mikrofona. Jednostavno u aplikaciji ukucate sav tekst pesme koji znate. Predloženi rezultati počinju da se odmah prikazuju dok ukucate, što vam omogućava da na kraju pronađete ono što vam je potrebno. Takođe, možete da koristite ovu aplikaciju da pretražujete po izvođaču.

Izvori: evolver.fmtechcrunch.comlifewire.comcnet.com

shazam,musixmatch,soundhound,apps,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.