Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Odložena nadogradnja Windows-a 10

Marija Đorđević 18.4.2018. Komentari

Nova nadogradnja pod nazivom Windows 10 Spring Creators Update, koja je bila očekivana još 10. aprila, odložena je. Kompanija Microsoft otkrila je određene nepravilnosti u okrviru novog ažuriranja sistema. Ova nadogradnja bi trebalo da donese mnogo promena koje će nam olakšati obavljanje svakodnevih zadataka.

Foto: www.winaero.com

Timeline opcija je trebalo da se nađe još u prošlogodišnjem Fall Creators Update-u, međutim ostavljena je za ovo ažuriranje. Uz pomoć Timeline-a bićete u mogućnosti da nastavite tamo gde ste stali. Ova opcija je odlična, jer ako ste nešto radili na računaru, kasnije možete sa tim da nastavite na nekom drugom uređaju. Bićete u mogućnosti da se vratite 30 dana unazad. Ovo je nešto nalik opciji Recent Tabs na Google Chrome-u. Microsoft Edge pretraživač će takođe dobiti neke nove opcije. Iako većina korisnika preferira Mozila Firefox ili Google Chrome pretraživač, nove funkcije, kako očekuje Microsoft, učiniće da zavolite i njihov Egde  browser. Bićete u mogućnosti da skidate e-knjige i da ih prikačite za vaš Start Menu, što olakšava pristup knjigama. Funkcija Clutter Free će vam pomoći da se oslobodite viška teksta, slika i drugih stvari kada štampate nešto direktno sa interneta.

Ažuriranje donosi i Quick Pair fukciju. Radi se o tome da će vaš Windows 10 biti u mogućnosti da se lako i brzo poveže preko Bluetooth-a sa drugim uređajima. Očekuju se i mnoge promene Microsoft-ovog Fluent dizajna koje su krenule sa prošlim update-om. Kompanija je najavila da će se Fluent Design protezati kroz nekoliko ažuriranja, tako da će biti potrebno više od dve nadogradnje za ovu opciju. Pomoću Bluetooth-a i opcije Near Share možete podeliti fajlove koje izaberete sa uređajima u blizini. Brzo i jednostavno, samo kliknete na opciju Share u aplikaciji. Osim ovih nabrojanih funkcija, ova nadogradnja obećava još puno novih i zanimljivih stvari. 

Ispravljena verzija Spring Creators Update-a trebalo bi da bude dostupna do kraja naredne nedelje, a Microsoft planira da ovu verziju operatvnog sistema drži do oktobra sledeće godine.

Izvori: benchmark.rstheverge.comtechradar.comblichr.wordpress.com

winows 10,spring creators update,microsoft,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.