Pametne naočare od Intel-a

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Intel kompanija priprema pametne naočare koje bi trebalo da se pojave ove godine. Vaunt naočare izgledaće kao najobičnije naočare, bez kamere, bez mikrofona, LCD ekrana i drugih pomagala. Međutim, kad ih nosite, informacije u koje gledate izgledaju kao mali ekran koji se prenosi na vašu mrežnjaču.

www.theverge.com

Stvari funkcionišu tako što će naočare moći da se povežu putem Bluetooth-a, a onda, uz pomoć laserskog projektora, informacije će se prikazivati u okviru vidnog polja onog ko ih koristi. Na ivici naočara nalazi se laser koji sija crveno i potpuno je bezbedan. Taj laser projektuje sliku od 400 x 150 piksela, koja se reflektuje na desno staklo naočara. Kada očima pogledate na dole, ono što ste prethodno videli nestaje iz vašeg vidnog polja.

Uz pomoć ovih naočara moći ćete da radite stvari kao što su pregledavanje Tweeter-a, a dok spremate nešto u kuhinji, bićete u mogućnosti da vidite neki recept na njima. Niko drugi osim vas neće moći da vidi u šta vi tačno gledate dok nosite naočare, da li obraćate pažnju na njih ili jednostavno čitate nešto sa neta. Naočare će biti kompatibilne sa Android i IOS uređajimaIntel kompanija planira da se više proširi na ovom polju, pa bi tako nastala i spin-off kompanija, koja bi se kasnije odvojila. Ta kompanija bi trebalo da bude Vaunt, dok su pametne naočare poznate pod imenom Superlite, a za njihovu proizvodnju biće zadužena tajvanska kompanija Quanta Computer. Ove pametne naočare su slične onim što je napravila kompanija Google pre pet godina, a Vaunt će pokrenuti program ranog pristupa za programere.

Izvori: theverge.comitsvet.compcpress.rs

Ključne reči: intel , smartglasses , it ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.