Novi Samsungov zakrivljeni monitor

Marija Đorđević 2017.
Komentari

Samusng je na tržište izbacio svoj novi monitor pod nazivom Super Ultra Wide Gaming. Ima odnos stranica 32:9, rezoluciju od 3840x1080 piksela i zakrivlljeni VA panel, kako bi se u potpunosti očuvala boja i olakšalo gledanje.

www.techcrunch. com

Ovaj monitor pripada novoj AMD FreeSync 2 generaciji, koja ima ugrađene filtrirajuće slojeve nano kristala, odnosno QLED tehnologiju. Kućište je izrađeno od metala, a zakrivljeni ekran je debljine 11.9 mm i daje osećaj kao da ste okruženi slikom. Poseduje skrivene konektore za dva HDMI ulaza, ukupno tri USB porta, jedan regularan i jedan mini DisplayPort, audio izlaz, ali i dva audio ulaza veličine 3.5 mm.

Samsungova tehnologija omogućava kontrast u rasponu od 3000:1, što daje mračniju crnusjajniju belu i bogatije boje, kako bi slika bila čistija. Takođe, gubitak boje na ivicama ekrana je smanjen, a to nam omogućavaju upravo zakrivljene ivice. Game mode odmah redukuje boje i kontrast radi boljeg doživljaja igranja određene igrice. Eco-saving, eye-saver mode i flicker free tehnologija samo su neke od funkcija koje poseduje ovaj monitor. Samsungov monitor nam dolazi u verzijama od 27, 32 i 49 inča. Cena monitora od 27 inča je oko 600 dolara, od 32 inča košta oko 700 dolara, dok monitor od 49 inča košta oko 1500 dolara.

FreeSync tehnologija služi kako bi prilikom igranja igrica trzanje i cepanje slike bilo sprečeno, a usklađena su brza osvežavanja grafičke kartice i monitora. Kod Samsungovog monitora brzina osvežavanja je 144 Hz. Monitori najčešće rade na 60, 120 ili 144 Hz. Na početku ove godine AMD je kreirao FreeSync 2, a odlikuje ga glatka slika u visokim rezolucijama. FreeSync monitori su na tržište izašli 2015. godine, a sve veći broj kompanija počinje da koristi ovu tehnologiju.

Izvori: pcchip.hrbenchmark.rstechcrunch.comsamsung.com

Ključne reči: samsung , gaming monitor , super ultra wide ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.