Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Proizvodnja sadržaja kao profesija za mlade

Anastasija Arvai 11.10.2020. Video Komentari

Serijal pod nazivom Better Future: A guide through professions in BC u produkciji Better Collective-a istupio je s novom epizodom koja predstavlja još jednu profesiju. Content producer iliti proizvođači i postavljači sadržaja u eri novih tehnologija mogu biti odličan izbor za mlade koji postepeno grade karijeru. Ko su zapravo oni i koje veštine bi trebalo savladati ukoliko želite da se bavite ovim poslom?

Foto: unslplash.com

Rad uz računar tokom poslednjih nekoliko decenija gotovo je nezamisliv, a neretko su mladi oni koji brzo i lako prihvataju takav koncept. Content producer kao profesija obuhvata dve grane - pisanje sadržaja za veb-sajtove i postavljanje gotovog materijala. Piše se o određenim temama vezanim za iGaming industriju, ponekad lektorišu dokumente ili rade prevođenje, govori vođa tima, Milica Mladenović.

 

Milica Mladenovic

Foto: Better Collective arhiva; vođa tima za proizvodnju sadržaja Milica Mladenović 

 

Ljubav prema pisanju, konstantan rad i vežba preduslov su za uspeh. Dobro poznavanje SEO-a, optimizacije sajtova za pretaživače, jedna je od neophodnih stavki za ulazak u posao. Zaposleni poseduju diplome o poznavanju stranih jezika, a svaki dodatni kurs ili diploma su poželjni. Kada je reč o postavljačima sadržaja, oni razvijaju tehničke veštine ili bilo šta u vezi sa WordPress-om, kazala je Milica i dodala da se kroz određeno vreme upoznaju i sa osnovnim HTML-om i CSS-om. Better Collective postoji od 2004. godine sa sedištem u Kopenhagenu, a prevashodno radi na razvoju obrazovnih platformi iGaming industrije. Razvijanjem novih profesija doprinosi se široj paleti poslova za omladinu i mogućnosti za sticanje iskustva.

 

it,IT sektor,Content producer,better collective,karijera,posao,profesija,mladi,iGaming,

Video prilog

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.