Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Sony predstavio svoj električni automobil

Nenad Krstić 31.1.2020. Komentari

Kada pomislite na Sony, verovatno mislite i na PlayStation, Walkman, slušalice ili zvučnike, ili možda mislite na njihove kamere. Međutim, kompanija je uspela da nas sve iznenadi otkrivanjem koncepta električnog automobila zvanog Vision-S.

Foto: tweaktown.com

Nazvan Vision-S, ovaj električni automobil ima mesta za pet putnika, i spada u kategoriju sedana. Sony kaže da je na razvoju ovog automobila radio sa drugim gigantima u automobilskoj industriji, kao što su Bosch i Continental. Automobil ima napredan sistem sa čak 33 senzora koji prate parametre vožnje, napunjenost baterija i bezbednost na putu. Zapravo, prava ideja koja stoji iza ovog automobila je iznenađujuće zabavno iskustvo. Ovaj automobil se razlikuje od drugih setom displeja na instrumentnoj tabli koji se protežu od stuba do stuba, i možete da podesite na njih šta god da vam je zanimljivo u tom trenutku. Srednji ekran i onaj ispred suvozačevog sedišta su tačskrin. Vozač i putnik mogu pristupiti svim medijskim kontrolama automobila. To uključuje stvari poput filmova, muzike, igrica, kao i gomilu opcija za podešavanja vozila. Još jedna ideja koju je Sony ubacio u Vision-S je da senzori kamere mogu da pomognu u sigurnosti pa čak i u nekoj skorijoj budućnosti potpuno preuzmu kontrolu nad vozilom.

Zasada ostaje nepoznato da li kompanija Sony planira da pokrene serijsku proizvodnju ovog automobila ili će možda svoj koncept predati drugim proizvođačima. U svakom slučaju, Sony planira da ulaže u tehnologiju vezanu za ovakve automobile. Za Sony se kaže da je sarađivao sa nekoliko partnera iz industrije kako bi ovaj koncept pretvorio u stvarnost, a udružili su se sa Bosch-om, Continental-om, Genetex-om, Magna-om i NVIDIA-om. Ovo je vrlo interesantan prototip koji bi, iskreno, bilo lepo da se u budućnosti ostvari.

Izvori: pcpress.rs  originalmagazin.com  it-mixer.com  

sony,elektricni,automobil,VisionS,it,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.