Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Motorola RAZR kao smartphone

Anastasija Arvai 12.12.2019. Komentari

Mobilna kompanija Motorola je ove godine predstavila pametnu verziju legendarnog RAZR modela. Motorola RAZR 2019 je prvi telefon sa ekranom na dodir koji se u potpunosti preklapa i staje u džep. 

Foto: www.youtube.com/user/CNETTV

Sećate se motorole na preklop u crnoj i pink boji? Jedan od najpopularnijih telefona sa početka 20. veka stiže u novom izdanju sa ekranom na tač. Pored toga što ima dve kamere od 16MP i 5MP i Android 9.0 Pie sistem, ovo je prvi telefon sa savitljivim tač ekranom od 6.2 inča. Privlačan spoj modernog i nostalgije biće dostupan u crnoj verziji, a cena će biti oko 1.500 evra. Kapacitet baterije je 2.510mAh, što je korisniku dovoljno za jedan dan korišćenja bez punjenja.

Telefon se otvara na otisak prsta, a pored senzora za otključavanje nalazi se sekundarni ekran i prva kamera. Sklopivi smartphone ima i Quick View displej, koji omogućava fotografisanje i kontrolu plejliste i kada je uređaj zaključan. Da ne odskače od savremenih standarda mobilnih telefona, dokazuje RAM memorija od 6GB, HD+ rezolucija videa i 3D Gorilla staklo.

 

motorola3Foto: www.youtube.com/CNET

Mane telefona su nedostatak 3,5mm audio-izlaza i slota za microSD kartice, koja je zamenjena eSIM tehnologijom, takozvane ugrađene SIM kartice. Na poslednjem proizvodu Motorole radilo se četiri godine, a on je uspeo da donese izvesnu promenu na tržištu telekomunikacija, pre svega svojim izgledom. Poseban detalj koji su kreatori učinili dostupnim korisnicima je mogućnost vraćanja sistema na stari softver Motorole V3.

Još jedna zamerka publike usmerena je na cenu, i očekuje se da će ona biti niža u narednom periodu ukoliko potražnja poraste. Na konferenciji u Londonu tim iz Čikaga koji je radio na telefonu objasnio je da je najveći izazov bila šarka koja osigurava da displej, iako se preklapa, bude iz jednog dela. Urban i jedinstven, današnji RAZR je model koji vraća u prošlost, ali i opravdava spremnost Motorole da odgovori trendovima.

 

motorola2Foto: www.youtube.com/TechRadar

Izvori: www.mobilnisvet.comwww.mondo.rs.

it,motorola,smartphone,razr,tehnologija,telefon,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.