Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Slika vredi više od hiljadu piksela

Nenad Krstić 29.8.2019. Komentari

Pored svih prednosti kamere na telefonima, foto-aparati i dalje čuvaju svoju draž. Slike uslikane na starim foto-aparatima i nemogućnost da se fotograija pogleda nakon okidanja, za neke ima mnogo veću emotivnu vrednost nego fotografije napravljene današnjim kamerama sa telefona. Ipak, ako zanemarimo emotivnu vrednost i fokusiramo se na funkcionalnost, primetićemo da je samo jedan klik na telefonu dovoljan da se načine nestvarne fotografije bogate verodostojnim bojama i detaljima.

Foto: http://photographywith.com dynamix.acoda.com

Pametni telefoni ne samo kvalitetom svojih fotografija ili video-zapisa već i brojnim drugim funkcijama počeli su da zauzimaju mesto čak i najprofesionalnijih fotoaparata. Primera radi, niko ne nosi tako često fotoaparat sa sobom kao pametne telefone. Pre svega, jako je zgodno imati telefon koji pravi fotografije istog kvliteta kao i fotoaparati. Šta god da se desi vi u svom džepu imate telefon, kameru i foto-aparat. Sve u jednom kompletnom pakovanju, tako da će svaki vama bitan trenutak biti zabeležen. Uglavnom, kamere telefona sa optičkom stabilizacijom, sa hibridnim laserskim autofokusom, sa HDR tehnologijom, sa mogućnošću snimanja u 4K rezoluciji i sa još mnogo noviteta, toliko dobro rade da su digitalni foto-aparati izbubili smisao. Prednost kamera na telefonima je u tome što direktno možete da postavite sliku na neku od društvenih mreža. Nema potrebe za čekanjem da pristupite svom računaru kako biste prebacili fotografije sa aparata. Preko svog telefona možete odmah preraditi fotografiju uz mogućnosti koju vam pruža mnogo aplikacija za preradu fotografija.

Kamere na telefonima su dizajnirane tako da vam pomažu prilikom stvaranja fotografije. Kompenzacija ekspozicije koju oni koriste čine prilično nemogućim fotkanje loše slike, čak i pri jakom suncu s oštrim tonovima. Probajte i videćete koliko su efikasni u hvatanju detalja. Prednost kamera na telefonima jeste u tome što vam pruža mogućnost da slikate neki detalj potpuno neupadljivo. Dok većina neće ni obratiti pažnju na to da li slikate ili samo čačkate svoj telefon, pred objektivom fotoaparata će mnogi okrenuti glavu i pobeći, ne zeleći da budu uslikani. 

Izvori: .s8studio.net  pametnitelefoni.rs

kamera,fotoaparat,telefon,videozapis,4K,Vreme,tehnologija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.