Nova Hari Poter AR igra stiže sledeće godine

Marija Đorđević 2017.
Komentari

Niantic Labs objavio je da sledeće godine izlazi nova AR igra. Reč je o najmoćnijem čarobnjaku Hogvortsta iz serijala knjiga koji je napisala Dž. K. Rouling − Hariju Poteru.

www.nianticlabs.com

Hari Poter igra koristi tehnologiju proširene realnosti kako bi se što vernije prikazala magija svuda oko nas. Igrači će biti u mogućnosti da u svom komšiluku zavire u čarobnjački svet prikupljanja misterioznih predmeta, bacanja čini, borbi sa legendarnim zverima i susreta sa mnogobrojnim zanimljivim likovima. Ideja je da ljubitelji Harija Potera praktično urone u svet čarobnjaštva i magije.

Ova kompanija je 2016. godine veliku slavu stekla igricom Pokemon  GO. Iako nema mnogo detalja o samoj igrici, ono što je poznato jeste da će se zvati Harry Potter: Wizards Unite. Igra je kreirana u saradnji sa Warner Bros. Interactive Entertainment, WB Games San Francisco i novim brendom Portkey Games.

Pokemon GO je veliki broj fanova stekao za vrlo kratko vreme. To je princip augmentovane realnosti, tačnije proširene realnosti. AR je i dalje uglavnom fizički svet, ali je malo izmenjen virtuelnim svetom, zbog čega smo bili u mogućnosti da u svojoj kući, bašti, gradu na ekranu telefona vidimo nekog pokemona.

Tačan datum izlaska ove igrice još uvek nije poznat, osim da je možemo očekivati 2018. godine. Međutim, kako je Hari Poter sam po sebi jedan od najpopularnijih likova, pretpostavlja se da će i sama igrica ostaviti odličan utisak. Na sajtu harrypotterwizardsunite možete se prijaviti i dobijati sve najnovije informacije o ovoj igrici. 

Izvori: imagazin.rsvariety.comtechradar.com.

Ključne reči: ar , harry potter , game ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.