Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Dolby TrueHD tehnologija na LG televizorima

Marija Đorđević 8.11.2017. Komentari

LG kompanija svojim novim televizorima poboljšaće audio doživljaj sa novom Dolby TrueHD tehnologijom. OLED televizori iz 2017. godine koristiće tehnologiju koja omogućava reprodukciju sadržaja zvuka bez gubitka kvaliteta.

www.whathifi.com

Svi korisnici OLED televizora imaće pristup ovoj tehnologiji jednostavnim ažuriranjem softvera. To će im pružiti zvuk koji je primenjen u najnovijim filmskim naslovima 4K UHD Blu-ray produkcijskih kuća. Ovogodišnji televizori poseduju Dolby AC-4 dekoder, koji reprodukuje zvuk nove generacije sa trodimenzionalnim efektima. Među najnovijim ažuriranjima je i podrška za kodek MAT (Metadata-enhanced Audio Transmission), koja omogućava Dolby TrueHD zvuk za vreme igranja video-igara.

Uz aplikaciju Dolby Access, koja je dostupna na određenim tržištima, korisnici LG OLED televizora mogu uživati u kombinovanom Dolby Vision i Dolby Atmos iskustvu. Dolby Access nudi različite sadržaje za celu porodicu, a svakog meseca će se priključivati još deset zemalja u kojima će ova aplikacija biti dostupna. Ova tehnologija obećava novu audio dimenziju, kako bi se stvorila atmosfera kao u bioskopu i doživljaj filma bio još bolji.

Dok snimatelj filma pokušava da verno prikaže svaku scenu filma, a to uključuje i audio, Dolby TrueHD omogućava da ono što čujete kod kuće u potpunosti se poklapa sa vizijom umetnika, tačnije daje potpun audio doživljaj. Sada uz Dolby TrueHD audio podršku možete uživati u svojim omiljenim filmovima, muzici, emisijama i drugim televizijskim sadržajima uz najbolji mogući kvalitet zvuka

Izvori: dolby.comwhathifi.combenchmark.rsracunalo.com.

dolby digital,lg,oled tv,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.