Nokia predstavila svoj najjeftiniji telefon

Marija Đorđević 2017.
Komentari

HDM Global je 31. oktobra u Indiji predstavio svoj novi pametni telefon Nokia 2. Nakon Nokia 6, 5 i 3 pojavila se i Nokia 2, čiji datum izlaska još uvek nije poznat.

www.gadgets.ndtv.com

Nokia 2 ima bateriju 4100 mAh, koja je jača od mnogih pametnih telefona. Pokreće ga Snapdragon 210 čipset, pa brzina ovog telefona neće biti jača strana. LCD HD ekran od pet inča daje lepu i bistru sliku uz minimalnu potrošnju baterije. Nokia 2 ima kameru od osam megapiksela sa autofokusom, dok je prednja pet megapiksela, a tu je i prostor za memorijsku karticu.

Kao i prethodni Nokia telefoni i ovaj pametni telefon ima Android operativni sistem. RAM memorija iznosi jedan GB, a memorija samog telefona je osam GB, uz nadogradnju memorijske kartice MicroSD do 128 GB. Okvir je izrađen od aluminijuma, što ga čini veoma izdržljivim. Biće dostupan u Pewter/Black, Pewter/White i Copper/Black boji.

Ovaj telefon je odličan, jer ima bateriju koja traje do dva dana bez dodatnog punjenja i pristupačnu cenu od 99 evra. Pretpostavlja se da će u prodaju izaći prvo u Ujedinjenom Kraljevstvu početkom 2018. godine, dok se od ove kompanije očekuje uskoro i Nokia 9.

Izvori: racunalo.comtechradar.combalkanandroid.com.

Ključne reči: nokia 2 , android , smartphone ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.