Canon PowerShot G1 X Mark III stiže u novembru

Marija Đorđević 2017.
Komentari

Canon  Europe je predstavio svoj najnoviji DSLR aparat iz PowerShot G1 X serije. Kao zamena za G1 X Mark II stiže aparat starinskog dizajna G1 X Mark III.

techradar.com

Ovim aparatom se lako rukuje, težine 399 grama, manji je nego Canon-ovi EOS DSLR aparati, dok su slike izuzetnog kvaliteta. Canon je ugradio i APS-C senzor, sličan kao kod EOS 80D aparata. Ima brz i pouzdan Dual-Pixel CMOS AF fokus, koji vam daje mogućnost da fokusirate za samo 0,09 sekundi. LCD ekran je na dodir sa ojačanim staklom. Poseduje optički objektiv sa 3x zumom i DIGIC 7 procesor, što ga čini izuzetnim za bilo koju vrstu fotografije.

PowerShot G1 X Mark III aparat odlikuje veliko centralno OLED tražilo, sedam slika u sekundi sa automatskim fokusom ili devet slika u sekundi ručnim fokusom, Full HD (60p) video zapisi u MP4 formatu. Nema mogućnost snimanja u 4K rezoluciji kao drugi Canon-ovi aparati. Raspon ISO-a ide od 100 do 25 600, tako da možete slikati u raznim uslovima, noćnim ili dnevnim. Dobar je za avanturiste, jer ima povećanu otpornost na vlagu i prašinu. Odličan je za slikanje dok ste u pokretu, kao i za neke sitne stvari sa detaljima. Daje slike vrhunskog kvaliteta zahvaljujući Auto LightingOptimiser i DiffractionCorrection funkcijama. Ima ugrađen Wi-Fi i Bluetooth.

Žižna daljina objektiva iznosi 15−45 mm (35 mm ekvivalentno: 24−600 mm) sa velikim otvorom blende do f/2.8−5.6. Ovakav otvor blende subjekt slike ističe u prvi plan i pozadina je lepo zamućena. Ima opciju za slikanje panorame, a ovo je ujedno i prvi aparat Canon kompanije koji poseduje time-lapse funkciju. Zbog Eco režima baterija ovog aparata traje do 25% duže. PowerShot G1 X Mark III možete puniti i preko USB kabla svog pametnog telefona.

Ovaj aparat za svakodnevu upotrebu nudi niz odličnih funkcija, bilo da slikate po lošem vremenu ili negde gde je slaba osvetljenost, gužvu u gradu, brze pokrete ili pak detalje, slike će biti odličnog kvaliteta. PowerShot G1 X Mark III u prodaju kreće od novembra. Punu specifikaciju možete pogledati na Canon-ovom sajtu.

Izvori: techradar.compersonalmag.rsracunalo.com

Ključne reči: canon , dslr , powershot g1 x mark iii ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.