Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Najprodavaniji tehnološki pokloni koji su obeležili ovu godinu

Ljubica Slavković 23.12.2018. Komentari

Iako se polako opraštamo od 2018. godine, još uvek nije kasno da ljubiteljima ove vrste poklona ulepšate predstojeće praznike. Ovo su neki od tehnoloških poklona koji su obeležili ovu godinu i koji bi se vašim najdražima možda dopali.

Foto: woodridgelibrary.org

Za ljubitelje sporta i rekreacije jedan od poklona mogao bi biti Fitbit Alta Fitness Tracker, odnosno aparat koji prati vaše treninge, broj otkucaja srca, udaljenost, potrošene kalorije, aktivne minute i korake. Takođe, prati koliko dugo i koliko dobro spavate. Možete čak primati poruke i pozive kada ste u pokretu. Baterija ovog aparata traje i do sedam dana. Za one koji su više zainteresovani za virtuelnu stvarnost idealan poklon bi možda bio Samsung Gear VR Headset with Controller. Veoma je lagan za korišćenje i igranje igrica izgleda dosta realnije uz njega. Još jedan od zanimljivijih poklona mogao ni biti i VicTsing Shower Speaker, odnosno vodootporni zvučnik uz pomoć kojeg možete uživati u omiljenoj muzici tokom tuširanja. Kada smo već kod muzike, New Bose SoundLink Portable Wireless Bluetooth Speaker ili bežični bluetooth zvučnik vam takođe može pomoći da omiljenu muziku slušate svuda. Takođe, i ovaj uređaj je vodootporan i zbog toga je idealan za muzičku relaksaciju pored plaže ili reke. Baterija ovog uređaja može izdržati do do dvanaest sati. Prijateljima koji žele da se uvek osećaju sigurno i bezbedno idealan poklon mogao bi biti Nest Cam Security Camera for 24/7 Home Monitoring. Uz pomoć ovog uređaja možete biti Veliki brat, iako ste daleko od kuće. Motrite na vaš dom putem svog pametnog telefona i dobijajte upozorenja koja su vam poslata direktno ako se alarm ili zvuk aktiviraju. Uz ovu kameru bićete sigurni jer ćete na svoj dom motriti iako niste tamo. Za ljubitelje čišćenja, ali i za one koji to baš ne vole da rade ili jednostavno nemaju vremena, iRobot Roomba 980 Vacuum Cleaning Robot – robot koji čisti za vas – jeste uređaj budućnosti. Ne samo da usisava skoro sve, sa tehnologijom koja ne dopušta da padne niz stepenice, nego i možete zakazati čišćenje dok ste na poslu preko aplikacije i onda se automatski puni kada se završi.

Najmlađima su novogodišnji i božićni praznici najzanimljiviji. Zbog toga oni očekuju i najzanimljivije poklone. Nešto što bi moglo biti tehnološki poklon za decu jeste Tech Gift For Kids: Fingerlings Interactive Baby Unicorn, slatki mali robotski jednorozi koji imaju preko 40 prilično zabavnih animacija i zvučnih efekata kao što su zvuci ljubljenja, životinja i slično. Kako biste ulepšali vikende ili slobodne večeri sa vašim prijateljima ili komšijama, možete, na primer, gledati filmove na otvorenom uz novi For The Outdoor Movie Lover: ViewSonic PJD5155 SVGA HDMI DLP 3300 Lumens Projector. Ovaj tehnički poklon možete i kupiti sami sebi, ali i drugima. Svakako, gledanje filmova je zanimljivije u društvu. Idealan poklon koji će nam biti potreban nakon par prazničnih i slobodnih dana jeste Clocky Alarm Clock on Wheels in Chrome. Realno je da će prvi dani nakon praznika biti teški, a jutra još teža. Kako ustati i otići iz tople praznične postelje? Rešenje jeste ovaj budilnik jer on može skakati s vašeg noćnog ormarića i pobeći i pištati dok ne bude uhvaćen i isključen. Verovatno neugodno, ali sigurno i efikasno. Ustaćete. Ovaj budilnik je i savršen za vašu decu koja, uglavnom, ne ustanu kada im to kažete.

Ovo je samo nekoliko tehnoloških poklona koji su obeležili ovu godinu, naravno da ih ima još mnogo i tek će ih biti. Dolazi nova godina, a sa njom i novi izumi napredne tehnologije. Budite originalni u biranju poklona i provedite praznike na originalan način. Originalnost i jeste jedna osobina tehnologije.

Izvori
: brostrick.com

pokloni,tehnologija,praznici,it,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.