Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Održano humanitarno književno veče u ETŠ „Mija Stanimirović”

Petra Pančić 18.6.2021. Komentari

Književno veče na kojoj je predstavljena prva knjiga pesama Vesne Pešić „Tragovi na duši”, kao i časopis „Bez limita” Filozofskog fakulteta održano je 17. juna u Elektrotehničkoj školi „Mija Stanimirović”.

Foto: Petra Pančić

Program ove večeri vodila je Jana Kostić i prisutne upoznala sa događajem. Događaj je bio humanitarnog karaktera, tako da su prisutni slali poruke za lečenje Natalije i Ive Bašović, što predstavlja jednu od nekoliko koje je ova škola organizovala. U toku večeri profesorka Vesna Pešić i Snežana Predić naizmenično su recitovale stihove pesama iz knjige Vesne Pešić Tragovi na duši

Knjiga pesama Tragovi na duši izdata je 22. decembra 2020. godine i do sada promocija knjige održana je samo onlajn, pa je ovim putem prvi put promocija održana uživo. Ovo je prva knjiga Vesne Pešić i kako ona kaže nada se da nije poslednja. Knjiga se zove Tragovi na duši jer je svaka pesma ustvari jedan takav trag, u svakoj pesmi je opisan jedan momenat koji je izazvao neki trag na mojoj duši bilo da je to nešto veselo ili tužno, kazala je Vesna. 

Foto: Petra Pančić

Nakon što je predstavljena knjiga, reč je data novinarima iz časopisa Bez limita, koji su predstavili časopis i pročitali neka svoja dela. Ideja o elektronskom časopisu i njegovom naslovu rodila se u okviru radionica Književnog kluba Filozofskog fakulteta u Nišu. Prvi prilog časopisa objavljen je 30. marta 2019. godine. Kako su novinarke rekle, elektronska forma časopisa odlična je prilika za sve one koji žele da plasiraju svoja dela ili da čitaju umetničke i novinarske priloge različitog tipa.

društvo,humanitarni događaj,knjizevno vece,časopis,knjiga pesama,knjiga,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.