Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Konkurs za nagradu „Timočka lira”

Petra Pančić 12.6.2021. Komentari

Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih u Knjaževcu raspisuju konkurs za nagradu „Timočka lira” za najboljeg mladog pesnika u Srbiji. Rok za prijavu je 30. jun.

Foto: unsplash.com

Na konkursu mogu učestvovati svi književni stvaraoci do 30 godina starosti koji žive u Srbiji i nemaju nijednu objavljenu knjigu. Autor može poslati najviše tri poetske forme u tri primerka, a tematika je slobodna.

Selektor će odabrati 10 najboljih mladih pesnika za nastup na jubilarnom 60. Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu. Najboljeg pesnika očekuje povelja Radio Beograda 2 Timočka lira.

Festival kulture mladih Srbije (FKMS) je republički festival, koji se tradicionalno održava u Knjaževcu početkom jula i traje 5-7 dana. Poslednjih godina njegova standardna programska šema podrazumeva raspisivanje konkursa za umetničku fotografiju, pesničkog konkursa u saradnji sa drugim programom Radio Beograda, reprezentativne likovne izložbe, kao i večeri narodne, zabavne i rok muzike.

Rad se dostavlja pod šifrom, a rešenje šifre je ime, prezime, adresa, telefon i imejl adresa autora koji treba da se dostave u posebnoj koverti. Prijava sa radom i šifrom šalje se poštom, na adresu Radio Beograd 2, Hilandarska 2, 11000 Beograd, sa napomenom: Konkurs za nagradu Timočka lira.

društvo,RADIO BEOGRAD 2,Festival kulture mladih Srbije,Nagrada Timočka lira,poezija,PESNIK,mladi,konkurs,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.