Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Konkurs za priču „Ljubav je zakon”

Jovana Kovačević 11.6.2021. Komentari

Gej magazin „Optimist” i magazin za promociju čitanja „Bukvar”(„Bookvar”) raspisali su konkurs za priču na temu „Ljubav je zakon”. Rok za slanje priče je 27. jun, a pobednika očekuje i novčana nagrada.

Foto: tn2magazine.ie

Konkurs je organizovan povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobijebifobije i transfobije. U skladu s tim, tematika poslatih priča treba biti vezana za iskustva gej, biseksualnih, transseksualnih, transrodnih, interseks i queer osoba, kao i za Zakon o istopolnim zajednicama i iskustva istopolnih parova čija prava trenutno nisu zakonski prepoznata. U obzir dolaze i priče u kojima su LGBTIQ osobe glavni likovi. Priče mogu biti bilo kog žanra.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori i autorke koji pišu na srpskom jezikuUslovi za slanje priče su da je ona autorsko delo i da nije ranije objavljivana. Na konkurs se mogu poslati najviše tri priče, a dužina svake priče ne sme biti veća od 15.000 karaktera sa razmacima.

Nekoliko najboljih priča biće štampano u zbirci kratkih priča, a autor pobedničke priče dobiće nagradu Leposava Mijušković, kao i novčanu nagradu u bruto iznosu od 50.000 dinara. Odluku o pobedniku konkursa donosi žiri koji imenuju redakcije magazina Optimist i Bukvar.

Zainteresovani autori mogu poslati svoje priče na adresu . Više informacija o konkursu može se naći na sajtu magazina Optimist.

društvo,LGBTQ+,konkurs,priča,ljubav,Ljubav je zakon,nagrada,književnost,Magazin Optimist,Magazain Bookvar,Zakon o istopolnim zajednicama,Nagradu Leposava Mijušković,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.