Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Održan trodnevni seminar o preduzetništvu „AEGEE“ organizacije

Jelena Ilić 31.5.2021. Komentari

Evropski studentski forum „AEGEE“ održao je trodnevni seminar projekta „Be smart & Start“ o preduzetništvu i poslovnim idejama u Naučno-tehnološkom parku 28, 29. i 30. maja. Prva dva dana na raznim predavanjima polaznici su imali prilike da čuju korisne informacije o značaju obrazovanja, volonterizma, počecima preduzetničkog života i poslovnim idejama, a treći dan je obuhvatao prezentovanje ideja učesnika projekta.

Foto: Jelena Ilić

Prvog dana projekat je započet predavanjem Na šta misliš kada kažeš obrazovanje? koje je održao predsednik udruženja Nauči me Milan Petrović. Govorio je o značaju obrazovanja, kako je ono važno za zdravlje i sreću, te kako su te stavke međusobno povezane. Samo mi, za razliku od životinja, imamo potrebu za prenošenjem znanja kroz generaciju na generaciju kroz neki sistemaziovani sistem. – Istakao je Petrović. Na narednom predavanju pod nazivom Zapošljivost i zaposlenost 101; antrprinur i ostale fensi reči – Explained osnivač No limit hub-a Bratislav Bojić govorio je o pojmovima zapošljivosti i zaposlenosti. Istakao je značaj formalnog obrazovanja kao i volontiranja koje je značajno za zaposlenje. Sales representative, hr, content writer, ppc, office manager i mnoge druge pojmove iz sveta preduzetništva Bojić je približio polaznicima.

Prvi dan je završen predavanjem pod nazivom Emocionalna inteligencija preduzetnika socijalnog psihologa sa departmana psihologije Marije Pejičić. Čak i kada generalno imate jedan bogat rečnik kada se radi o emocionalnim stanjima, može da se desi situacija u kojoj osećate nešto, a ne znate šta je to što osećate – kaže Pejičić i dodaje da emocialno inteligentna osoba ume da prepozna i niz suptilnih osećanja. Predavanje je bilo i interaktivno s obzirom da su polaznici imali prilike da isprobaju svoju veštinu emocionaionalne inteligencije prepoznavanja osećanja na slikama lica raznih ljudi, a na drugoj vežbi su ocenjivali svoje reakcije pri reagovanju u stresnoj situaciji.

Foto: Jelena Marković

Foto: Jelena Marković

Drugi dan projekta je operater jedinice APR-a u Nišu Miodrag Ilić na predavanju pod nazivom Od poslovne ideje do uspešnog biznisa govorio o pojmovima preduzeća sa ograničenom odgovornošću, objašnjavao učesnicima kako da koriste sajt agencije za privredne registre i razgovarao sa njima o njihovim poslovnim idejama. Zatim su učesnici imali šansu da čuju o Sokratu i svetu preduzetništva kroz nauku o filozofiji sa stručnjakom iz oblasti poslovne komunikacije, Bojanom Golubović. Treba da budete apsolutno svesni da jedino što je sigurno u preduzetništvu kao i u životu jeste promena – kazala je Golubović. Treći dan ovog projekta je bio interaktivan, učesnici su se podelili po timovima kojima su dodeljeni zadaci. Ideje su nakon toga bile prezentovane čime je projekat svečano završen.

društvo,AEEGEE,organizacija,preduzetništvo,seminar,PREDAVANJA,Naučno tehnološki park,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.