Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Tribina o pronalasku posla bez radnog iskustva za završetak ,,Job Fair-a”

Milica Stojanović 24.3.2021. Komentari

Drugog dana „Job Fair-a” organizovana je tribina pod nazivom „Prvi posao - kako naći posao bez radnog iskustva?” na kojuj su govorili stručni saradnici koji su mladima približili rad kompanija. Ovom tribinom završen je program ovogodišnjeg sajma poslova i stručnih praksi.

Foto: pixabay.com

Predstavnik ApexSQL-a, Goran Bogdanović izjavio je da nije bitno iskustvo za nekoga ko je spreman da radi i uči od samog početka i da je bitna želja da se radi i uklopi u određeni sistem. Postoje pozicije za koje je neophodno iskustvo ali svakako je bitno videti nečiju želju da napreduje u određenom polju. Takođe, smatram da je bitno neko osnovno znanje iz određenih oblasti koje mogu pomoći u određenom radu, i da u ovoj kompaniji ne traže diplomu određenih fakulteta već određeno znanje kada je u pitanju IT sektor, kazao je Goran. Koordinator programa pripravnika kompanije Johnson ElectricNikola Blagojević se nadovezao da je bitno videti sklonost mladih ljudi i spremnost na razne zadatke i stalno učenje. Istakao je da je neophodno osnovno znanje koje se kroz rad nadograđuje, ali iskustvo nije presudno.

Ovogodišnji Job Fair, inače 12. po redu, zbog trenutne epidemiološke situacije organizovan je u olnajn formatu preko platforme Zoom 22. i 23. marta. Organizatori sajma bili su predstavnici evropske studenske organizacije BEST dok je pokrovitelji Microsoft i Development Centar Srbija. Ove godine predstavile su se kompanije: Aptiv, lJohnson Eectric, Quest, Cubic i drugi. Prvog dana održana je tribina pod nazivom Sve o stručnim praksama.

društvo,Job Fair 2021,Sajam poslova i stručnih praksi,Best,tribina,Prvi posao kako naći posao bez radnog iskustva?,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.