Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Otvorene prijave za Školu digitalnog novinarstva

Petra Pančić 23.2.2021. Komentari

Fondacija „Slavko Ćuruvija” organizuje Školu digitalnog novinarstva koja  je namenjena novinarkama, novinarima i studentima novinarstva starosti od 20 do 35 godina. Svi koji žele naučiti kako je digitalno okruženje promenilo načine na koje novinari biraju teme, prikupljaju i proveravaju informacije, pripremaju i objavljuju sadržaj i dolaze do publike, a ispunjavu uslove, mogu se prijaviti do 14. marta do ponoći.

Foto: www.pexels.com

Polaznici Škole saznaće sve o vodećim trendovima u internet novinarstvu. Steći će uvid u neke od najuzbudljivijih digitalnih tehnologija, naučiće da koriste alate za lakši rad, sarađivati sa nekim domaćim novinara, urednicima i stručnjacima za nove medije, a sve u cilju sticanja znanja i veština koja će omogućiti da se posao obavlja slobodnije i profesionalnije.Osim digitalnog novinarstva, učesnici će se baviti analitičkim i istraživačkim novinarstvom, kao i etikom i standardima novinarstva.

Škola će trajati devet nedelja, od 10. aprila do 13. juna tekuće godine. Najveći deo aktivnosti Škole biće organizovan na internetu, posredstvom onlajn platforme za učenje i rad kako bi se polaznicima omogućilo kvalitetno učešće, bez obzira na to gde se nalaze, i u fleksibilnom vremenskom rasporedu koji će moći da prilagode drugim obavezama.

pexels jules amé 4078343

Foto: www.pexels.com

Tokom trajanja Škole planirane su i tri vikend-radionice na kojima je obavezno prisustvo svih polaznika/polaznica, dok je preporučeno vreme za savladavanje gradiva i zadatke u onlajn segmentu Škole jeste 20 sati nedeljno. Tokom celog trajanja Škole, fokus će biti na praktičnom radu polaznika.

Škola je besplatna, a detaljnije informacije o programu Škole i načinu prijave mogu se naći na linku.

novinarstvo,škola,škola digitalnog novinarstva,novinari,prijava,društvo,fondacija Ćuruvija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.