Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Otvoren konkurs za evropsku školu debate

Jelena Ilić 20.2.2021. Komentari

„Informaciona mreža Evropske unije” i debatna akademska mreža „Otvorena komunikacija” uz podršku Delegacije Evropske unije organizuju projekat pod nazivom „Evropska škola debate” kojem je cilj edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja. Konkurs je otvoren do 26. februara.

Foto: pixabay.com

Izabrani kandidati će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama, kao i o procesu EU integracija. Predavači i predavačice će biti treneri debatnih veština i najbolji učesnici debatnih takmičenja u Srbiji i inostranstvu. Tri grupe polaznika pohađaće ukupno osam radionica, od marta do maja ove godine. Radionice će se održavati jednom nedeljno, svake subote u trajanju od tri sata, u onlajn okruženju. Nakon radionica polaznici će imati prilike za učešće u javnim debatama u organizaciji Informacionog centra Evropske unije. Javne debate će biti organizovane u skladu sa epidemiološkom situacijom, uživo ili onlajn.   

Prijave za konkurs je moguće obaviti putem prijavnog formulara na linku. Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera odlučivaće o kandidatima koji će biti izabrani da učestvuju na Evropskoj školi debate.

društvo,DEBATA,evropska škola,studenti,srednjoškolci,radionice,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.